hackeradyn 0 Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 (edytowane) Witam Nagrałem sobie filmik komórką (Samsung Galaxy), ale niepoprawnie ułożyłem smartfona i odtwarza mi tak, że góra filmu znajduje się z lewej strony, a dół z prawej. Pytanie jak toto "odwrócić" (darmowym programem), co by odtwarzało poprawnie (góra na górze, dół na dole). W przypadku grafiki Przeglądarka Fotografii systemu Windows ma opcję obróć. W media playerze podobnej opcji nie widzę Filmik w formacie mp4, ale mam jeszcze jeden (dawno temu nakręcony) w avi. Problem ten sam. Edytowane 25 Września 2015 przez hackeradyn Cytuj Link to post Share on other sites
Dreacreator 14 Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Zrobisz to programem VirtualDub. Odwrócisz film na stałe, a nie chwilowo na czas oglądania. Po otworzeniu filmu w VirtualDub, wybierasz z menu u góry Video->Filters->Add->Rotate->90 right. Następnie ponownie kliknij na Video i wybierz Direct stream copy. Następnie wciskasz F7, wybierasz gdzie ma się zapisać nowy odwrócony plik wideo i gotowe. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts