Moriar 1 Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Witam, Otóz mam problem z Xperia P. Stało się to po jakiejś aktualizacji ShowSU - nie wiem, pamiętam że cały czas mi wywalało żeby aktualizować, to zaktualizowałem i z tego co kojarzę od tego czasu średnio wykrywa kartę sim. Chciałbym to przywrócić, przwyrócenie fabrycznych ustawień tego mi nie daje. Jest jakiś sposób żeby przeinstalować system tak jak to jest w kompach? Nie znam się zupełnie na telefonach, jeżeli się da to prosiłbym mniej więcej jak to zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Użyj Sony PC Companion - opcja napraw telefon. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
trojanxem 1 Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 A co jak PC Companion nie wykrywa telefonu, gdyz trzeba odblokowac ekran, a nie moge tego zrobic, bo nie pamietam hasła do odblokowania ekranu, any tips? Cytuj Link to post Share on other sites
Moriar 1 Napisano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Ok dzięki, spróbowałem PC Companionem, ale to nie pomogło, dalej nie wykrywa karty sim - a nawet jak się pojawia, że mam zasięg i wykrywa sieć play, to nie można dzwonić i smsować. Ktoś ma jakies pomysły? W drugim tel. sim działa normalnie Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Może uszkodzony port w takim razie. Włóż kartę i spróbuj docisnąć ją palcem. Jak to nie pomoże to nic innego niż spróbowanie innej karty nie przychodzi mi do głowy. Cytuj Link to post Share on other sites
Moriar 1 Napisano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Jak wkładam kartę sim to mam "Włożono kartę SIM. Zaraz nastąpi ponowne uruchomienie..."Czyli coś wykrywa, ale nie działa - jak robię poszukaj dostępnych sieci to wykrywa Playa, Plusa itd. Więc to chyba nie port. Karta sim działa na drugiej Xperii P Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 A skonfigurowałeś sieć? Teoretycznie powinno samo działać, ale spróbowałbym wejść na stronę operatora, znaleźć konfigurator, swój model telefonu i ściągnąć ustawienia. Cytuj Link to post Share on other sites
Moriar 1 Napisano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Niestety nie ściągne ustawień, bo nie ma zasięgu - oni to przecież jako sms wysyłają :S Może faktycznie ten port SIM się skopał Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Kup jakiś starter za 5 zł. Jak będzie działał, to będziesz musiał próbować ręcznie konfiguracje ustawić, jak nie to chyba telefon na gwarancje/serwis. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts