Mercur 0 Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Witam, próbowałem naładować tablet ASUS TF300t power bankiem (https://swiatbaterii.pl/pl/power-bank-baterie-zewnetrzne-green-cell/1133-power-bank-green-cell-pb36-10000mah-srebrny.html) ale niestety nie działa. Podłączyłem w napięcie 2.1A i użyłem kabla usb od tableta. Czy macie jakiś pomysł czemu to nie działa bądź ewentualnie na rozwiązanie problemu? będe wdzięczny za odpowiedzi. pzdr Cytuj Link to post Share on other sites
Franz 91 Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Zadam być może głupie pytanie, ale być może nie dla każdego to jest oczywiste jak pierwszy raz ma do czynienia z powerbankiem - po podłączeniu tabletu włączasz przycisk zasilania na powerbanku, bo inaczej nie zacznie ładować? Cytuj Link to post Share on other sites
Mercur 0 Napisano 24 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Zadam być może głupie pytanie, ale być może nie dla każdego to jest oczywiste jak pierwszy raz ma do czynienia z powerbankiem - po podłączeniu tabletu włączasz przycisk zasilania na powerbanku, bo inaczej nie zacznie ładować? Tak włączam ale dalej nic to nie daje. Cytuj Link to post Share on other sites
Franz 91 Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 A inne urządzenia ładuje? Może to kwestia braku kompatybilności - w bateriach tabletów też jest elektronika - sam ze zdziwieniem przeczytałem kiedyś na stronie Tp-Linka, że jeden ich model powerbanka nie ładuje tabletów Samsunga. Cytuj Link to post Share on other sites
Mercur 0 Napisano 24 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Komórki bez problemu się ładują. Na samej ładowarce od tableta jest info 2A a na power banku jest wyjscie 2.1A więc teoretycznie powinno działać, a nie chce. Cytuj Link to post Share on other sites
Franz 91 Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Skoro powerbank ładuje inne urządzenia, a sam tablet ładuje się z ładowarki to wskazuje, że zarówno powerbank jak i tablet są sprawne, nie powinien być problemem też sam kabel, czy ewentualne uszkodzenie złącza w tablecie, czy powerbanku. W tej sytuacji nie mam pomysłu co do przyczyny - próbowałeś czy na złączu z 1A też nie działa? Może jeszcze jakiś inny kabelek z micro USB sprawdzić? Ja sam ładuję ze swojego powerbanku najróżniejsze urządzenia (smartfony, tablet, MP3, słuchawki bezprzewodowe, aparat cyfrowy) i nie spotkałem się nigdy z takim problemem. Spróbuj jeszcze gdzieś na specjalistycznych forach o tabletach, być może tam znajdziesz odpowiedź tego konkretnego Asusa i ładowania z powerbanków Cytuj Link to post Share on other sites
14r33k 272 Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 A jakie napięcie i natężenie ma sieciowa ładowarka? Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Wlasnie winna moze byc ta lekka roznica 2.1 a 2 A... Dorzuc przedluzke usb i zobacz czy wtedy zacznie ladowac Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts