Skocz do zawartości

Nowa Kart graficzna

Recommended Posts

Witam, mam zamiar zakupić nową kartę graficzną i ewentualnie 1-2gb ramu. Niestety jestem dość zielony i nie wiem, czy karta, którą zamierzam kupić będzie działać na moim komputerze:

Typ procesora    DualCore Intel Core 2 Duo E7400, 2800 MHz (10.5 x 267)

Nazwa płyty głównej    Gigabyte GA-EP35-DS3L  (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

DIMM1: Kingston 99U5315-053.A00LF    1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-18 @ 400 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz)  - 2 kostki

Zasilacz: Nox at-600p12p

Z góry dziękuje za pomoc.

sasinek kiepsko to tu wygląda u Ciebie z resztą podzespołów.

Zasilacz tzw. "bomba"

RAM tylko 2GB

Procesor słabiutki,ale można go zmienić na jakiegoś quada.

Do czego ma być ta karta i ile masz do wydania w sumie,bo od tego chyba miałem zacząć.

Jak zasilacz byś miał lepszy (markowy) choćby jakiś fortron 350W to z kart coś w stylu GTS 450,HD 5770 itp.

Czytałem, że zasilacz jest spoko, może się mylili. Mam możliwość zakupienia od kolegi tej karty, do tego biore 2gb ramu. Nie chcę wymieniać procesora itd, zależy mi tylko na tej karcie i ramie. Komp ma jedynie płynnie chodzić w CS:GO i FM'a, w żadne nowe gry nie gram. Teraz chodzi różnie, ale to głównie wina karty , chyba :)

Mógłbyś ewentualnie podać namiary na jakiś zasilacz + core quad, na przyszłość będę wiedział, co kupić.

Edytowane przez sasinek

Hmmmm....z tego co też wyczytałem to zasilacz nie jest aż taka tragedia.

Jak to karta od kolegi?

Jak byś podkręcił procesor,a te 3.4GHz powinno bez problemu iść,to z kart HD 6850 lub HD 7770.

Podstawowe pytanie,ile możesz wydać,bo zasilacz to np.Corsair 450W ale tu koszt około 150zł

a procesor to tu masz listę co płyta obsługuje http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2778

Działać to będzie,ale karta będzie się nudzić.

Jak byś kupił chociaż taki procesor jak Q6600 np.ten http://allegro.pl/procesor-intel-core-2-quad-q6600-4x-2-4ghz-slacr-i5679187427.html i go podkręcił,no to wtedy taka 750Ti czemu nie.

Druga sprawa,ile ten kolega chce za tą kartę?bo jak okazja to bierz,a jak cena normalna i procesora teraz nie będziesz zmieniał to nie warto inwestować w taką kartę.