Skocz do zawartości

Problem z wyborem karty do staruszka

Recommended Posts

Chciałbym zakupić karte graficzną do starszego komputera i teraz pytanie jaką karte byście polecili. Karte chciałbym raczej nową z gwarancją i żeby kosztowała gdzieś koło 450-550 zł

Specyfikacja :

Procesor : Intel Pentium Dual CPU E2200 @ 2.20GHz
Ram : 4gb DDR 2
Płyta głowna : Asustek 2a73h

Zasilacz

Wiem że sie nie opłaca tutaj nic kupywać ale nie jestm narazie w stanie kupić nowego komputera.

Napisz jaki zasilacz, tylko nie pisz, że 400W. Zobacz nalepkę na nim i napisz nazwę z symbolami i moc, najlepiej to jakąś fote żeby było widać nalepkę. 

czy to taki pc jak w tym temacie? (patrz na zdjęcia bo to co jest napisane to ja też tylko z translaotra ;p)

http://www.tomshw.it/forum/overclock-generale/320907-overclock-pegatron-2a73h.html

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pscmisc/vac/us/product_pdfs/dx2400_data_sheet.pdf

1. cpu, kup na allegro za 55pln z przesyłką c2d 8400, wzrost wydajności będzie znaczny. ~55pln

2. gpu ja bym wybrał gtx750ti, używka z allegro 350-400pln wersja 1gb, 400-450 2gb. Nie wiem jak by było ze slotem pci-e v1 x16, wiem, że na płytach z chipsetem g41 karta działa (twoja ma g33). ~450pln

3. psu, jeśli ma być przyszłościowy to vp500. Jest szansa, że e8400 z gtx750ti da radę na obecnym, z dyskiem powinno to pociągnąć max 200w (bardziej 180).

Bez zasilacza 500pln z zasilaczem jakieś 650pln. 

Jaki jest sens do takiego kompa pakować gtx750ti?? Nawet po zmianie procesora którą proponujesz to przerost formy nad treścią.

Nie ma sensu kupować karty za około 500zł do tego sprzętu.

Kolego wymień zasilacz na fortrona 350w, na allegro 65pln z przesyłką a nawet taniej

http://allegro.pl/promocja-zasilacz-atx-fortron-350-watt-gwr-36-fv-i5328442172.html

do tego karta graficzna Radeon 6850 za około 200zł lub nawet 4850 za 100zł 

Robienie czegoś z takim kompem to dla mnie strata kasy. Procek lipa | ram lipa | gpu lipa | zasilacz lipa | płyta lipa| Nie wiem czy jest sens coś z tym robić. Nawet jak kupisz te karte i proca to i tak nie pograsz w nowe tytuły a w starsze będziesz grac na LOW. Lepiej odłożyc i dozbierać, niż wydać kase na cześci które i tak będą nie potrzebne jak będziesz modernizował dalej (jedynia grafa jak byś kupił taką za 500zł). Kupisz karte, i co z tego że na niej grałbyś nawet na ustawieniach HIGH jak nie zagrasz bo procek spowalnia karte i bedziesz grać na LOW. Kupisz procek to zwiekszysz detale na medium ale co z tego jak ram zabraknie przy lepszych teksturach. 

Edytowane przez hasati