Skocz do zawartości

GTX 980 + i5 4690(bez K) + Intel B85

Recommended Posts

Cześć wszystkim, powiedzmy że komuś z budżetem max 4,5k bardzo zależy na gtx 980(zamiast 970) więc, rzecz jasna, na jeszcze lepszej wydajności w grach(nie jestem to ja). Temu komuś złożyłem taki zestaw(bez hdd): http://www.morele.net/inventory/info/9T7eZS/Czy ma ktoś jakieś zastrzeżenia do czegoś w tym zestawie, czy coś by tu zmienić? Proszę o komentarze. Dzięki.

większość poszła by w gtx 970 i lepsze RAM-y + odblokowany procesor na chipsecie z87/z97 + dobry SSD 250/256GB

Co prawda nie nadgonili by różnicy gtx 970 a gtx 980, samym CPU i RAM-em ale platforma była by przyszłościowa 

Do tego przewiewniejsza obudowa i cichy cooler CPU 

Ps. B85 obsługuje RAM do 1600MHz 

No obudowa i ssd już muszą być jakieś budżetowe, choć uważam że tragedii tu nie będzie.

W Twoim zestawie też można powiedzieć, że jest budżetowa obudowa oraz SSD.

Liteon iHAS124 SATA (black)

Intel Core i5-4690K /3.5GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

AsRock Z97 Anniversary /intel Z97, LGA 1150/

Kingston 8GB (2x4GB) 2400MHz CL11 HyperX Savage

Thermaltake Smart SE 530W 80+ 140mm modular

Zalman R1 black USB3.0 (b/z)

Gigabyte GeForce GTX 980 WF3 4GB DDR5 256Bit (1178/7010)

Crucial BX100 250GB (535/370MB/s)

4665 zł +  kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

I mas 4690K na Z97 pod OC oraz SSD 250 GB. Chcąc taniej dajesz Plextor M6S 128GB SATA3 (520/300MB/s)

Masz do tego jakiś HDD na magazyn danych ? 

Tylko że pod oc to tutaj coolera jakiegoś brakuje. SSD jak mówiłem budżetowe, więc jak już to bardziej ten plextor, kolega i tak pierwszy raz z ssd będzie miał styczność więc na chociażby i najtańszy model nie będzie narzekał. Do tego czasu ciągle działał na hdd no i właśnie on będzie na magazyn. Chociaż jeszcze trochę pomyśle bo budżet wzrośnie jednak do ~4,8k więc jest już szersze pole manewru.

Ps. B85 obsługuje RAM do 1600MHz 

O, do końca sobie z tego sprawy nie zdawałem, coś mi właśnie nie pasowało z tym b85. Dzięki za uświadomienie.

EDIT Stworzyłem jeszcze coś takiego:http://www.morele.net/inventory/info/JoURW5/

Edytowane przez kajtek.