martin177 0 Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Witam. Rozglądam się za smartfonem w cenie 500-600 zł. Jak wiadomo zależałoby mi na jak najlepszym stosunku jakosci do ceny, i tak szukając jakiś informacji w necie natknąłem się na te dwa smartfony: Xiaomi Redmi 2(wersja z 2gb RAM) oraz Moto E 2Gen. Motorole mogę dostać fabrycznie nową za lekko ponad 500 zł, za to Redmi 2 w podobnej cenie chociażby na Aliexpress, ale wole nie bawić się w przesyłki z Chin(doliczanie vatu i te sprawy). W gre wchodzi kupno Redmi 2 na allegro gdzie wysyłka jest z Polski, jednak cena wzrasta do 600zł... i tutaj nasuwa się moje pytanie: Czy warto dopłacać te ~80zł do Redmi 2 czy brać Moto E? A może macie jakieś inne propozycje w tej cenie? Jakby coś podaje wymagania: - Budżet 500-600zł - Zakupu wolałbym dokonać na Allegro/Sklep internetowy - Raczej preferuję nówki, jednak jeżeli coś używanego w tej cenie jest wartego uwagi możecie pisać - System tylko Android - Telefon będzie słóżył głównie do przeglądania internetu i grania. Mile widziane: Dobra bateria oraz duża ilość pamięci wewnętrznej Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
ifter 552 Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Warto dopłacić do Redmi 2, ze względu na 2 gb ramu i MIUI. Cytuj Link to post Share on other sites
gotowiec27 8 Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Tutaj <link> masz namiar na sprawdzonego sprzedawcę. Gość mieszka w Chinach i zaopatruje się u producenta. Na telefony komórkowe nie ma VAT-u z tego co wiem. A jeśli chodzi o cło to niestety jak z rosyjską ruletką. Znam osoby, które musiały zapłacić za pierwszym razem, a inni kupują co chwilę i jeszcze im się nie przytrafiło. Cytuj Link to post Share on other sites
ifter 552 Napisano 18 Września 2015 Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Również polecam w/w sprzedawce, sam kupywałem. VAT to loteria, a cło na telefony to 0%. Cytuj Link to post Share on other sites
martin177 0 Napisano 19 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Ok, zamówione, dzięki za odpowiedź Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 19 Września 2015 Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Niech ci dobrze służy. Cytuj Link to post Share on other sites
ifter 552 Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Skąd zamawiałeś? jak byś miał problem z VAT-em to mów. Cytuj Link to post Share on other sites
AlexanderCS 0 Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Właśnie też mnie interesuje ten Redmi. Orientuje się ktoś ile tego vatu trzeba dopłacić jak akurat się by to przytrafiło? I w wersji wcdma 900 jest nadal problem że często gubi zasięg czy nie widzi karty sim? Ktoś ma może tą wersje? Cytuj Link to post Share on other sites
ifter 552 Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 vat to 0,23 x (kwota zakupu) Cytuj Link to post Share on other sites
martin177 0 Napisano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2015 (edytowane) Zamówiłem z allegro, jakoś wolałem bezpieczniej, a do tego potrzebowałem fakture VAT, a tu mi taką wystawią. Koleś najprawdopodobniej zamawia z Chin jakimś kurierem a potem wysyła z Polski, pewnie ma całkiem dużą przebitke i mu sie to po prostu opłaca. W opisie aukcji napisane jest że wysyłka z Polski i że dojdzie w 7-10 dni roboczych, tak więc dziwne by było jakby wysyłał od razu po zakupie z Polski, bo by tak długo nie szło http://allegro.pl/xiaomi-redmi-2-adv-16gb-4g-2sim-czarny-z-polski-fv-i5664507621.html Edytowane 26 Września 2015 przez martin177 Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 (edytowane) Gwarancja serwisowa a nie producenta czyli brak gwarancji do tego długi czas dostawy to podróbka. Edytowane 26 Września 2015 przez Deusjarek Cytuj Link to post Share on other sites
ifter 552 Napisano 27 Września 2015 Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Podróbka raczej nie- Z resztą można to sprawdzić w łatwy sposób ( kod zdrapka na opakowaniu ) Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 27 Września 2015 Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Może i nie ale niech sprawdzi ten kod zdrapka tak na wszelki wypadek ale to nie zmienia faktu że jest gwarancja serwisowa a nie producenta. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts