syn3kk 1 Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Witam, potrzebuję pomocy w zdiagnozowaniu dokładnie problemu który mnie nęka już od ponad miesiąca, a mianowicie chodzi o to, że bateria w mojej "zetce" zaczęła szaleć, na samym początku, czyli miesiąc temu jakoś, od dłuższego używania Snapchata, bądź czegokolwiek co używa jednocześnie ekranu i aparatu telefon strasznie się nagrzewał, a procenty powoli zaczynały schodzić, a teraz jest o wiele gorzej, gdyż "zetka" potrafi wytrzymać na 100% 3 godziny, a potem w 10 sekund spaść do 70%, sprawdzę sobie serwisy społecznościowe i po 5 minutach mam 50%, chwilę coś porobię dalej i jest 40%, w 3 sekundy spada do 30% i się wyłącza, a po ponownym odpaleniu wskazuje 1% i staminę.Telefon ciągle jest ładowany fabryczną ładowarką i nie był inną nigdy, myślę, że winę może ponosić Lilipop, bo na Kitkacie nigdy nie miałem takich problemów. Wiem też do znajomych, którzy również mają Z1, że problem z baterią u nich jest mniej dotkliwy, lecz dąży do tego samego.Także w czym może być problem waszym zdaniem?Z góry dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Zrób aktualizację softu i przywróć do ustawień fabrycznych. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Na gwarancję, innej opcji nie ma, u mnie było coś podobnego ale po dwóch latach dopiero, ze 100% jak zejdzie do 80, telefon się wyłącza i pokazuje 0% ;P Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Lollipop jest winny jak znam życie. Mojej Z1 nawet nie aktualizowałem do 5.0 po tym jak przeczytałem komentarze na jej temat. Generalnie drenuje baterię jak szalony w Z1. Cytuj Link to post Share on other sites
DREWANIAK 246 Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 U mnie na kompletnie innym telefonie (Samsung Galaxy Trend Plus) praca baterii znacznie pogorszyła się po ostatnim upalnym lecie. Czuć było że telefon czasem aż parzył. Szczególnie gdy używałem go jako nawigacji w samochodzie. Teraz jestem dzień po kalibrowaniu baterii za pomocą "Battery Calibrate" oczywiście konieczny jest root. Chyba wróciło do normy. Akumulator ładuje się o wiele dłużej niż wcześniej. I już nie włącza się przy 50% baterii. Cytuj Link to post Share on other sites
syn3kk 1 Napisano 20 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Wróciłem do ustawień fabrycznych i chyba mniej więcej rozumiem na czym polega problem, tylko nie wiem jak go rozwiązać. Podłączam do ładowania wyładowany telefon i mam 1... 2... 3%..., a przy tych 3% go odpalam, kiedy się włączy pokazuje, że jest 43%. Da się jakoś naprawić albo wyskalować na nowo pokazywanie %% baterii? Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Hmm, może to błąd aktualizacji a ja swoją oddałem na gwarancję hmm. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 (edytowane) Pozwól mu się rozładować, wyłączonego podłącz do ładowania, daj mu się naładować do pełna, odłącz go i dopiero uruchom. Edytowane 20 Września 2015 przez blaven Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts