Skocz do zawartości

buda + monitor 6000

Recommended Posts

Witam serdecznie.

• Zastosowanie komputera : gry>programowanie
  • Maksymalna kwota : 6000
  • Których części potrzebuję : buda + monitor
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : tak
  • Rozdzielczość mojego monitora i model: 1920 x 1080, AOC i2369Vm?
  • Specjalne wymagania : W pełni świadomy swoich decyzji chciałbym zainwestować w i7 skylake.
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : system operacyjny Windows 7
  • Własna propozycja zestawu : http://www.morele.net/inventory/info/6Zb2WN/
  • Inne : Nie gram w CS`a więc chciałbym trochę przyoszczędzić na monitorze.

Co do gier to praktycznie wszystko od RPG przez RTS i FPS do symulatorów ciągnika, ale CS'a nie gram.

Edytowane przez erhard

Ehh gdyby nie i7, a w pełni wystarczające do gier i5 dałoby się wcisnąć lepsze zasilanie i np. MSI w wersji 100ME. 

Myślę, że  MSI Z170A Gaming M3 spokojnie wystarczy, GPU jak wcześniej pisałem, zaoszczędzony fundusz wrzuć np. w Antec True Power 550W lub semimodularny Thermaltake.

Obudowa na siłę może być, RAM - szkoda że nie pójdziesz w nieco większe taktowanie, w końcu idziemy już w DDR4 i wypadałoby moim zdaniem pokusić się o wyższe taktowanie niż DDR3, ale to już nie moja broszka.

http://www.morele.net/inventory/info/rwNXRV/

Gdybyś nie umierał się przy tym i7, to za 6000zł miałbyś porządny zasilacz, szybkie kości RAM, SSD i HDD o przyzwoitych pojemnościach, markową obudowę z filtrami, dobrą aranżacją kabli, oknem dla wrażeń wizualnych, markowe i wydajne chłodzenie CPU, GPU jakie wspomniałem wcześniej.

Nie wiem po co i7 do gier, żeby mieć i móc się tym pochwalić?

Więcej RAM możesz dokupić łatwiej, dlatego dodatkowe fundusze wrzuciłbym w monitor. W odpowiednim dziale zapytaj się o coś dla siebie, podaj budżet, a specjaliści coś znajdą.

Z tym i5 dobra decyzja, spokojnie wystarczy do podstawowej pracy z obróbką grafiki czy video, a przynajmniej możesz podrasować resztę zestawu.