Sagoron 0 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Witam, mam pytanko. Jakie różnice są między modelami Samsung Galaxy S5 G900F a Samsung Galaxy S5 Neo G903F?? , który z tych modeli są lepsze? Bardzo proszę o rady , bo przyszedł mi kurier z Neo i nie zwróciłem uwagi przy zamówieniu smartfona na "NEO", znajomy mi mówił że ponoć zwykła S5 jest lepsza, a różnice cen to 30-100 zł pomiędzy tymi modelami, a ogólnie pytam o to wszystko bo mam możliwość zwrócenia, bądz wymiany na S5. A zależy mi na "mocarzu" xD Prosze o pomoc , z góry dzieki! Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Neo ma zwykłe wejście USB a S5 USB 3.0,przedni aparat 5 mpx a S5 ma 2 mpx i NEO ma słabszy procesor od S5. Edytowane 8 Września 2015 przez Deusjarek 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sagoron 0 Napisano 8 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Czyli jak mi radzicie? Pozostawić S5 Neo, czy wymieniać? Co byście zrobili na moim miejscu?? I czy czymś się jeszcze różni , jest gorszy aparat w Neo od S5?? Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Jeżeli zależy Ci na grach, to układ graficzny w "zwykłej" S5, jest jakieś 8 razy szybszy. Czy warto dopłacać 100zł? Moim zdaniem, jak najbardziej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sagoron 0 Napisano 8 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2015 No to głównie właśnie:) Czyli ten NEO 8-rdzeniowy procek to taka ściema tak? XD czemu tak jest że 2 modele są w podobnej cenię , nie rozumiem tego xD A jak wygląda różnica tylnego aparatu, Neo robi gorsze zdjęcia niz zwykla S5 czy tak samo? Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 główne aparaty mają te same tylko przedni do selfie NEO ma lepszy i tylko to ma lepsze od zwykłej S5 Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Bo to Samsung. Słynie z tego, że wypuszcza wersje, z różnymi dopiskami, które na ogół są gorsze. Klient się nie zna i kupi, bo nazwa dłuższa. Nie wiem jak jest z aparatem tylnym, ale zakładam, że to te same jednostki (ewentualnie NEO ma gorszy, ale na pewno nie w drugą stronę). 8 rdzeni, ale Cortex A53, zamiast 4. Krait 400. Cortex A53, to architektura tworzona z myślą, o niskim zużyciu energii i w obecnych, topowych procesorach służą jako rdzenie, do zadań lekkich (są używane tam, gdzie nie potrzeba wysokiej wydajności). Więc, tak, są słabsze, ale tak naprawdę, to GPU jest problemem, gdyż wydajnością nie dorównuje nawet Galaxy S3. Cytuj Link to post Share on other sites
Sagoron 0 Napisano 8 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Czy ogólnie reasumując, lecieć puki mam te szczęsliwe 14 dni i lecieć na wymianę S5 ? Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 9 Września 2015 Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Tak. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts