oljan 0 Napisano 15 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Witam Mam takie pytanie. Chciałbym kupić jakiś odtwarzacz MP3. Może być coś w stylu iPoda lub nawet iPod, ale w obu przypadkach nie wiem co wybrać. W pierwszym kompletnie nie ogarniam co jest teraz dobrego na rynku bo się tym nie interesowałem ostatnio. W drugim nie wiem, który iPod były najlepszy. Chcę żeby miał dobrą baterię, jakość dźwięku i wgl. Pamięć to tak ok. 16 GB było by git. Cena jak na razie ma małe znaczenie bo chce w ogóle zobaczyć co zaproponujecie. oljan P.S.Chcę, żeby odtwarzacz miał też różne inne funkcje multimedialne poza słuchaniem muzyki. Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 15 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 ja bym patrzył za J3 >> więcej do poczytania o nim znajdziesz na tej stronie http://forum.mp3store.pl/topic/62299-cowon-j3/ do tego proponował bym jakieś dobre i mocne słuchawki Cytuj Link to post Share on other sites
jogin211 1 Napisano 15 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 wez iPhone 3G lub 4G jesli kasa jest dla CIeibe nie istotna ewentualnie nokia 5800 XM ma nawet WiFi i GPS Cytuj Link to post Share on other sites
oljan 0 Napisano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Jeśli chodzi o komę to mam Samsunga Omnie II więc iPhone mi nie potrzebny. Słuchawki mam Sennheiser CX 400 bo słucham muzyki najczęściej w ruchu. Podobają mi się iPody Nano 5G ale podobno mają słaby dźwięk. A 2G, które mają dobry są zwyczajnie jak dla mnie brzydkie. Zastanawiam się jeszcze nad 6G ale on ma ekran dotykowy, którego raczej bym nie chciał. Taki ekran jak w nano 5G mi starczy. Ale żeby miał normalne przyciski. Jakieś propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
oljan 0 Napisano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 ??? Cytuj Link to post Share on other sites
oljan 0 Napisano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Nic? Cytuj Link to post Share on other sites
Arved 81 Napisano 16 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Jozio polecił Ci naprawdę znakomity odtwarzacz mp3/mp4, który bije iPody chyba pod każdym względem(a na pewno jeśli chodzi o jakość dźwięku). Możesz również rozejrzeć się za Cowonem D2(+). Jeśli chodzi o Apple to 6G jest moim zdaniem całkowitą porażką i jeśli miałbym decydować się na jakiś odtwarzacz od tej firmy to 4/5G. Ewentualnie możesz rozejrzeć się za iRiverami, które jednak ostatnio trochę podupadły(e150, Spin) Cytuj Link to post Share on other sites
oljan 0 Napisano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Dobra, podam trochę moich typów a wy się wypowiedzcie: Apple: iPod Nano 5G iPod Nano 6G iPod Shuffle 6G iPod Touch 4G Cowon: J3 D2+ E2 (tylko, że ten mało pamięci ma) S9 iAudio i9 iRiver: P7 B30 E200 S100 Creative: ZEN X-Fi2 ZEN Style 300 SanDisk: Sansa Fuze + Sony: NWZ-W252 NWZ-E455 NWZ-S755 NWZ-S545 Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 16 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Creative odpada, są ok ale nie do muzyki. Nie powiedział bym że sansa fuze jest grajkiem multimedialnym, Iriver P7 jest ok i multimedialny i długo bateria trzyma itd. ( rewelacyjnie odtwarza pliki muzyczne ), cowon to J3 albo S9 ( ja stawiał bym na J3 ze względu na pozytywne recenzje ), ipod jest dla ludzi którzy nie mają na co wydawać pieniędzy i nie widzą żadnych alternatyw. Sony do muzyki są "podobno" rewelacyjne, nie wiem jak z multimediami. Z tych wyżej zastanawiał bym się nad J3 a odpowiednikami Sony, zależy na co stawiasz czy na baterie/multimedia/muzykę czy na samą muzykę, jeżeli na to pierwsze to J3 oczywiście jeżeli na to 2 to Sony jest tańszą alternatywą dobrego grajka. recka s9 : http://forum.mp3store.pl/topic/53158-cowon-s9/ Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 17 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Sony do muzyki są "podobno" rewelacyjne, nie wiem jak z multimediami. Arvedowi juz na pw pisalem, ze w przenosnym audio jestem noga, ale o nich akurat cos powiedziec moge. starszy model sony ma moja lepsza polowa i lipa z niego straszna. z moimi 64 omowymi sluchawkami lepiej radzi sobie moje blackberry. Cytuj Link to post Share on other sites
oljan 0 Napisano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 To tak. Poczytałem, popatrzyłem i tak okroiłem moją listę: Apple: iPod Nano 5G iPod Nano 6G Cowon: J3 S9 iRiver: B30 E200 P7 Sony: NWZ-A846 I mam teraz ostatnią prośbę. Pomóżcie mi z tych 8 odtwarzaczy wybrać ten jedyny. Zależy mi na dobrej jakości dźwięku, długiej pracy na baterii i na tym, żeby był multimedialny. Czyli chce na chwile przestać słuchać muzyki, to oglądam zdjęcia. Albo jakiś krótki filmik itd. Cytuj Link to post Share on other sites
Arved 81 Napisano 17 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Zależy mi na dobrej jakości dźwięku, długiej pracy na baterii i na tym, żeby był multimedialny j3 jak nic. Genialny wyświetlacz AMOLED, 2.5 razy dłużej działa na baterii niż iPody, a jakość dźwięku też lepsza. Naprawdę będziesz zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 17 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 iriver P7 albo iaudio J3, miedzy tymi wybieraj ( J3 nowszy soft, stabilniejszy i ciupkę szybszy, resztę mają podobną, moim zdaniem teraz to tylko gust ). Cytuj Link to post Share on other sites
oljan 0 Napisano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Dzięki wszystkim za pomoc. Myślę, że można zamknąć. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts