Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam przymierzam się do zakupu nowego procesora i przesiadkę na LGa 1151 mój budżet na płytę to 1000zł zastanawiam się nad 1 z 4 poniższych:

Asus Maximus VIII Gene DDR4 USB 3.1 (Lga1151)

Asrock Z170 Gaming K6 Fatal1ty USB3.1 DDR4 (Lga1151)

Gigabyte Z170X-Gaming 7 DDR4 (Lga1151)

MSI Z170A GAMING M7 USB3.1 DDR4 (Lga1151)

Na papierze moim zdaniem najlepiej wygląda płyta od gigabita.  Proces jaki planuje kupić to i5-6600K a z kompa zostanie mi obudowa (Areo Cool PGSB  Xpredator), zasilacz (zalman 500W), karta graficzna (gigabyte gtx 970).

Kompa wykorzystuje do pracy + gry jak trzeba to też lubię podkręcić.

Czy warto w ogólnie zastanawiać się nad jedną z powyższych czy to morze przerost formy nad treścią a może jeszcze poczekać warto z miesiąc bo są w planach jakieś fajne premiery ?

Edytowane przez oskar_krk

Przerost, spokojnie płyty z przedziału cenowego do 600-700zl wystarczą do OC np. AsRock extreme4 itp.

z tego przedziału trafiłem na takie : 

Asus Maximus VIII Ranger DDR4 USB 3.1 (Lga1151) Asrock Z170 Extreme4+ USB3.1 DDR4 (Lga1151) Gigabyte Z170X-Gaming 5 DDR4 (Lga1151) MSI Z170A GAMING M5 USB3.1 DDR4 (Lga1151)

i chyba zabardzo się nie różnią ale z tego co widziałem nie obsługują one SLI

No weź wykaż się odrobiną inicjatywy, otwórz 3-4 zakładki i w każdej inną specyfikację ze strony producenta. Następnie wyciągnij własne wnioski, bo czytać umiesz.

Sam widzisz, że opis na stronie sklepu to okrojona i niekompletna papka ze strony oficjalnej producenta. Trochę własnej pracy, a nie żeby na srebrnej tacy ludzie podawali Ci rozwiązania.