Skocz do zawartości

Nie działające SLI

Recommended Posts

Vista Ultimate 64bit z SP1. 2 x GTX260. Karty te same 216 55nm. Sterowniki najnowsze. Ten sam producent. Płyta główna: Asus P6T Deluxe V2. Nie dział SLI. Podczas testów (gry, benchmark) drugiej karcie nie zwiększa się temperatura, jest cały czas taka sama. W sterownikach nie widzę możliwość włączenia trybu SLI. W Biosie mia mam pojęcia co by mogło być wyłączone. BIOS jest najnowszy (wczoraj wyszedł nowszy, ale zmienia tylko Express Gate). Zainstalowałem starsze stery i też to samo ;/ Jak sobie z tym poradzić? Pomocy :evil:

Screen: http://img33.imageshack.us/img33/9393/sli.jpg

Jedyna opcja to praca złącz PCI-E 2 i 3 - czy mają być Auto / 16x - 1 x / 8x - 8x. Jest ustawione 16x - 1x. A czy kabel do karty ma być podpięty do pierwszej czy do drugiej??

Tutaj jest Manual - nie widze tam żadnych opcji związanych z SLI. Nawet w instrukcji instalacji nie ma wzmianek o konfiguracji BIOS'a.

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=i ... templete=2

Za pierwszym razem jak instalowalem drivery (czysty Windows jeszcze nic nie było) to pokazała mi się możliwość właczenia trybu SLI i ją uruchomiłem. Potem po restarcie kompa nastąpił jakiś error 43 że sterowniki są coś nie tak i Vista nie włączyła kart graficznych. Pomyślałem że coś może nie tak poszło wiec usunałem całkowicie stery (używalem też potem Drive Cleaner), ale już po ponownym zainstalowaniu nie bylo tej możliwości. Ściągłem nawet drivery w wersji angielskiej (może jakiś error z Multilang) ale też tam nie ma ;(