Skocz do zawartości

Czarny ekran podłączony pod karte graficzną. Jak naprawić?

Recommended Posts

Witam po raz setny potrzebuje nadal pomocy z moim jeb*ny* PC. O wczesniejszych problemach i usterkach z ktorymi walcze od 7 dni i prosze o pomoc na tym i innych dorach  nie wspominam bo bym ksiazke napisal, wiec chodzi o to, ze po podlaczeniu monitora do karty graficznej nie dziala, czarny ekran i tyle w temacie, dziala PC tylko ekran jest czarny. Jedynie dziala jak podlacze monitor pod sama plyte glowna. CO jest przyczyna? instalowalem po 2 razy stery do karty i płyty i nadal nic. Moja plyta-GA-H61MA-D2V karta graficzna- AMD RADEON HD 6750 series. Pisze z tabletu z internetem na karte 1gb wiec nie ma opcji wysylac screenow itd. limit zaraz osiagnie, aparat ma 2 Mpx tyle co moja lodowka.

Bez jaj, aby wszystko strzelil chu* . Corsair 450 W 80 plus zasilacz ma moze pol roku. @kamil_18_19 Ty lub ktos inny w innym temacie mowil mi ze plyta/procek/kosci tez trupy, a jednak jakos go odpalilem i biosa i windowsa na plycie.

Edytowane przez kubatoja

siema,

miałem podobną akcje, nie było ekranu czy próbowałeś:

- odłączyć wszystko od płyty głównej i zostawić procka + chłodzenie + 1 kość ramu + zasilacz podpięty tylko do płyty głównej zobaczy czy zadziała, następnie inżynier z ASUS powiedział mi tak przy moim problemie i zadziałało (nie żartuje):

-wyciągnąć płytę główna z obudowy i ustawić wszystko na pudełku np od płyty głównej

-do płyty głównej podpiąć procka + chłodzenie do niego + 1 kość ramu + zasilacz podpięty tylko do płyty głównej

wyjąć baterie na płycie i wsadzić ja powrotem do góry nogami (:)) na 30 sek, później wyciągnąć baterie i wsadzić dokładnie tak jak powinna być,

potem odłączyć wszystko od przedłużacza (listwy) (ja miałem parę rzeczy podpiętych na jednej listwie) i podłączyć tylko kabel zasilający prosto do gniazdka zobaczyć czy jest efekt, (o dziwo u mnie zaczęło wszystko działać)

może tobie pomoże

powiedz jeszcze czy jak odpalasz komp wiatrak or procka się kreci dyski startują? wiatraki od grafy się kręcą, masz głośnik na płycie?

pozdro

Dosyć niedawno miałem identyczny problem, dzisiaj cud komp działa.

Wyjąłem wszystkie kości RAM podłączyłem tylko dwie aby dwie pozostałe przypadkiem nie kolidowały.

Zresetowałem baterie i działa. Spróbuj może tobie też pomoże

http://forum.benchmark.pl/topic/188324-komputer-w%C5%82%C4%85cza-si%C4%99-ale-nie-dzia%C5%82a/?do=findComment&comment=1940414

Edytowane przez dezmont