kubatoja 0 Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Witam po raz setny potrzebuje nadal pomocy z moim jeb*ny* PC. O wczesniejszych problemach i usterkach z ktorymi walcze od 7 dni i prosze o pomoc na tym i innych dorach nie wspominam bo bym ksiazke napisal, wiec chodzi o to, ze po podlaczeniu monitora do karty graficznej nie dziala, czarny ekran i tyle w temacie, dziala PC tylko ekran jest czarny. Jedynie dziala jak podlacze monitor pod sama plyte glowna. CO jest przyczyna? instalowalem po 2 razy stery do karty i płyty i nadal nic. Moja plyta-GA-H61MA-D2V karta graficzna- AMD RADEON HD 6750 series. Pisze z tabletu z internetem na karte 1gb wiec nie ma opcji wysylac screenow itd. limit zaraz osiagnie, aparat ma 2 Mpx tyle co moja lodowka. Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Wygląda na to że grafika trupek, bo jak na integrze działa. Sprawdź czy masz zasilanie podłączone do grafiki i jaki masz zasilacz. Cytuj Link to post Share on other sites
atomowy 100 Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Pożycz od kogoś kartę lub kup za kilka złotych działająca i sprawdź. Cytuj Link to post Share on other sites
kubatoja 0 Napisano 5 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Bez jaj, aby wszystko strzelil chu* . Corsair 450 W 80 plus zasilacz ma moze pol roku. @kamil_18_19 Ty lub ktos inny w innym temacie mowil mi ze plyta/procek/kosci tez trupy, a jednak jakos go odpalilem i biosa i windowsa na plycie. Edytowane 5 Września 2015 przez kubatoja Cytuj Link to post Share on other sites
adis666 4 Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 siema, miałem podobną akcje, nie było ekranu czy próbowałeś: - odłączyć wszystko od płyty głównej i zostawić procka + chłodzenie + 1 kość ramu + zasilacz podpięty tylko do płyty głównej zobaczy czy zadziała, następnie inżynier z ASUS powiedział mi tak przy moim problemie i zadziałało (nie żartuje): -wyciągnąć płytę główna z obudowy i ustawić wszystko na pudełku np od płyty głównej -do płyty głównej podpiąć procka + chłodzenie do niego + 1 kość ramu + zasilacz podpięty tylko do płyty głównej wyjąć baterie na płycie i wsadzić ja powrotem do góry nogami () na 30 sek, później wyciągnąć baterie i wsadzić dokładnie tak jak powinna być, potem odłączyć wszystko od przedłużacza (listwy) (ja miałem parę rzeczy podpiętych na jednej listwie) i podłączyć tylko kabel zasilający prosto do gniazdka zobaczyć czy jest efekt, (o dziwo u mnie zaczęło wszystko działać) może tobie pomoże powiedz jeszcze czy jak odpalasz komp wiatrak or procka się kreci dyski startują? wiatraki od grafy się kręcą, masz głośnik na płycie? pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
kubatoja 0 Napisano 5 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Nie probowalem takich czarow (ktos moze potwierdzic czy to bezpieczne i nie bede musial wzywac strazy pozarnej? tak wszystko sie kreci. Glosnik na plycie tzn? Edytowane 5 Września 2015 przez kubatoja Cytuj Link to post Share on other sites
wasyl1976 85 Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Zaktualizuj bios na płycie,czasem to pomaga no chyba że faktycznie karta "trup" ale aktualizacja nie zaszkodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
kuternoga 0 Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Zaktualizuj bios na płycie,czasem to pomaga no chyba że faktycznie karta "trup" ale aktualizacja nie zaszkodzi. Chyba że mu płyta główna padnie podczas aktualizacji (znam ten ból) Cytuj Link to post Share on other sites
dezmont 0 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 (edytowane) Dosyć niedawno miałem identyczny problem, dzisiaj cud komp działa. Wyjąłem wszystkie kości RAM podłączyłem tylko dwie aby dwie pozostałe przypadkiem nie kolidowały. Zresetowałem baterie i działa. Spróbuj może tobie też pomoże http://forum.benchmark.pl/topic/188324-komputer-w%C5%82%C4%85cza-si%C4%99-ale-nie-dzia%C5%82a/?do=findComment&comment=1940414 Edytowane 7 Września 2015 przez dezmont Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts