roberto231 34 Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Odnawiam znajomemu Atari 1040STFM i pierwszy problem jaki napotkałem to brak myszy. Ponieważ to forum lubię bardziej od innych to przepis jak podłączyć mysz z Amigi do Atari ST. Po przejrzeniu schematów przejściówek na układzie PIC przez które podłączyć można PC-etową mysz do Amigi, zauważyłem, że wystarczy zamienić pin 1 z pin-em 4 i mysz z Amigi będzie działać na Atari Zrobiłem przejściówkę na kablu z jednej strony męska db9, z drugiej żeńskie złącze db9: 1-4 2-2 3-3 4-1 5-5 6-6 7-7 8-8 9-9 i działa zarówno z oryginalną myszką z Amigi jak i z adapterem na PIC-u. Można oczywiście rozkręcić mysz Amigową i zamienić w środku miejscami dwa kabelki, jak wolałem zrobić sobie przejściówkę. Edytowane 5 Września 2015 przez roberto231 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts