karolllka 0 Napisano 4 Września 2015 Udostępnij Napisano 4 Września 2015 (edytowane) Witam, od tygodnia śledzę różne fora i szukam opinii o telefonach. Odrobiłam pracę domową i wiem, że najczęściej polecacie LG G2 (trudno znaleźć) oraz motorole G 2, która zupełnie mi nie leży, czy Huawei P8 Lite oraz wszelkie Lumie (odpadają). No, ale do rzeczy... Przeglądam sobie olx w celu kupienia korzystnie telefonu. Interesuje mnie nowy lub prawie nowy (najchętniej od osób, posiadających telefony z przedłużenia umowy). Te, które zainteresowały mnie cenowo to: - LG G 2 mini - LG G4c - Huawei P8 Lite - Sony Xperia M4 aqua - Samsung Galaxy SIII Neo - Asus ZenFone 5 A501CG - MyPhone Infinity (tylko, co w przypadku awarii?) Potrzebuję telefonu do: słuchania muzyki, przeglądania internetu, fb, snap, przyzwoite zdjęcia (!). Ważne jest, żeby bateria wytrzymała chociaż jeden dzień (najczęściej ładuję tel. w nocy). Ucieszę się też z diody powiadomień. Pytanie najważniejsze i zasadnicze: Który telefon wybrać? Który z nich jest najlepszy? Edytowane 4 Września 2015 przez karolllka Cytuj Link to post Share on other sites
lucas-7 45 Napisano 4 Września 2015 Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Podaj budżet. Jako gadzeciasz który lubi nowinki od dwóch lat mam lg g2 i nie ma nic moim zdaniem co mogło by ten telefon zastąpić. Polecam Cytuj Link to post Share on other sites
karolllka 0 Napisano 5 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Do 800 zł. Chetnie bym kupila LG G2 tyle, ze go nigdzie nie ma. Nawet na olx nikt nie sprzedaje (chyba ludzie maja świadomość, że to dobry telefon ;P). A przesiadam sie z Samsunga Galaxy S, wiec kazdy z tych telefonów będzie krokiem milowym w stosunku do niego Może ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć? Byłabym wdzięczna, bo kompletnie się na tym nie znam. Edytowane 5 Września 2015 przez karolllka Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Nawet za 800 byś nie kupiła nowego. Jedynie używki Cytuj Link to post Share on other sites
karolllka 0 Napisano 5 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Nawet za 800 byś nie kupiła nowego. Jedynie używki Ale ja mam tego świadomość. Z allegro jestem na bieżąco, więc wiem ile kosztuje. Kwestia tego, że jest tylko kilka ofert (z 7), że ktoś chce sprzedać używanego LG G2. A z tych wymienionych w I poście, co byś polecił? Jest coś godnego uwagi? Abstrahując od LG G2. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Za 800 to P8 lite ale słaba bateria albo P7. Poprzedni flagowiec ale do codziennego użytkowania dobry Zenfon też niezły ale też bateria słaba M4 aqua też godny uwagi. Niezły procesor, 2gb ramu, przyzwoity aparat i ekran Cytuj Link to post Share on other sites
karolllka 0 Napisano 5 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Za 800 to P8 lite ale słaba bateria albo P7. Poprzedni flagowiec ale do codziennego użytkowania dobry Zenfon też niezły ale też bateria słaba M4 aqua też godny uwagi. Niezły procesor, 2gb ramu, przyzwoity aparat i ekran P7 to jest Huaweia, czyli Ascend P7? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Tak to Huawei W codzinnym użytkowanij soe sprawdzi. Do gier bardziej zaawansowanych sie nie nadaje zbytnio ale takie średnie pociągnie no i wygląda świetnie i jest zrobiony z dobrych materiałów. Żadnego plastiku no ale za to trzeba o niego dbać Cytuj Link to post Share on other sites
karolllka 0 Napisano 5 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Tak to Huawei W codzinnym użytkowanij soe sprawdzi. Do gier bardziej zaawansowanych sie nie nadaje zbytnio ale takie średnie pociągnie no i wygląda świetnie i jest zrobiony z dobrych materiałów. Żadnego plastiku no ale za to trzeba o niego dbać Dziękuję bardzo za pomoc. Na grach mi w sumie nie zależy, bo praktycznie w nic nie gram. P7 trochę przekracza mój budżet, ale telefon do przemyślenia Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 G4c ma dobry aparat i jest to całkiem dobry telefon dobrze zoptymalizowany, ale z tych co podałaś najlepsza będzie M4 Aqua, Cytuj Link to post Share on other sites
karolllka 0 Napisano 7 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2015 LG Magna, LG G4c, LG L Fino, LG G2 mini. Który z tych jest telefonów jest najlepszy? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 G4c. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Tak na marginesie, P8 Lite i Myphon to raczej kategoria złom przy reszcie. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 (edytowane) Tak na marginesie, P8 Lite i Myphon to raczej kategoria złom przy reszcie.P8 lite to nadal świetny telefon i lepszy od niektórych z podanych... Edytowane 7 Września 2015 przez Rica1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 No mi jakość Lite i dwusimowka w normalnym użytkowaniu nie leży. Cytuj Link to post Share on other sites
karolllka 0 Napisano 7 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2015 To chyba się skuszę na ten LG G4c. Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 łooo matko kobito bierz G4c albo tę Xperie... Cytuj Link to post Share on other sites
karolllka 0 Napisano 7 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2015 łoo matko mężczyźno właśnie to napisalam, że biore tego LG Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 No mi jakość Lite i dwusimowka w normalnym użytkowaniu nie leży. To że tobie nie leży to nie znaczy że innym nie. Dual sim tam nie jest taki zwykły. Są 2 wejścia ale jak nie potrzebujesz drugiego to wkładasz kartę micro sd a jak potrzebujesz dual sim to wyciągasz kartę sd i wsadzasz sim. Bardzo dobre rozwiązanie i coraz częściej stosowane A wykonanie jak na plastik jest dobre. Fajna tylna klapka. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 No właśnie to rozwiązanie jest o kant pupy. Albo dual albo SD. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 A co Ci przeszkadza to że jest dual skoro normalnie można włożyć karte sd a na 1 sim jest lte ? Zawsze można w razie potrzeby włożyć 2 sim a nie zawsze każdy od razu potrzebuje dual sim tylko no po jakims czasie a wtedy albo sprzedac obecny z 1 sim i kupić duala albo drugi telefon a tak w każdej chwili może zdecydować i zmienić Cytuj Link to post Share on other sites
karolllka 0 Napisano 19 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Ostatecznie kupiłam LG G2 używany z roczną gwarancją za 780 zł Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 19 Września 2015 Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Dobry wybór. Niech Ci dobrze służy, jak i mi Cytuj Link to post Share on other sites
karolllka 0 Napisano 19 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Dobry wybór. Niech Ci dobrze służy, jak i mi Dziękuję bardzo Dziękuję również wszystkim za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts