Jpro35 0 Napisano 4 Września 2015 Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Hej mam pytanie jaki procesor będzie najbardziej wydajny pod socket am2 ponieważ komp musi mi starczyć jeszcze na dwa lata. Możliwości podkręcania nie mam. Dlatego się pytam a wymiana płyty głównej się nie liczy po prostu szukam procka aby jeszcze pograć bo potem laptop do technikum a na razie musi mi to starczyć. Jeszcze moja specyfikacja: karta graficzna: evga geforce gtx 660 ram: 2x4gb ram good ram procesor: 3x Amd Phenom 8750 Triple-Core processor zasilacz: ocz 600 w płyta główna: pegatron m2n78-la od hp jeszcze link do płyty głównej http://support.hp.com/us-en/document/c01635734 Cytuj Link to post Share on other sites
helfi 82 Napisano 4 Września 2015 Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Motherboard supports the following processor upgrades: AMD Athlon X2 (Bt) AMD Athlon 64 X2 up to 6000+ (W) AMD Phenom Triple-Core up to 8xxx (AM2+) (Toliman) AMD Phenom Quad-Core 9xxx series (AM2+) up to 9850 (Agena) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Jpro35 0 Napisano 4 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Motherboard supports the following processor upgrades: AMD Athlon X2 (Bt) AMD Athlon 64 X2 up to 6000+ (W) AMD Phenom Triple-Core up to 8xxx (AM2+) (Toliman) AMD Phenom Quad-Core 9xxx series (AM2+) up to 9850 (Agena) okej ale który z nich będzie najbardziej wydajny bo tyle to ja sam zdołałem przeczytać Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie helfi 82 Napisano 4 Września 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 (edytowane) up to 9850 (Agena) Tam jest dokładnie napisane co wspierają. Bo pasować w podstawkę to będzie i Phenom II ale czy zadziała. Swoją drogą 125W CPU może być utrapieniem dla sekcji zasilania tej płyty. Edytowane 4 Września 2015 przez helfi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Jpro35 0 Napisano 4 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Tam jest dokładnie napisane co wspierają. Bo pasować w podstawkę to będzie i Phenom II ale czy zadziała. Swoją drogą 125W CPU może być utrapieniem dla sekcji zasilania tej płyty. okej skołuje 9850(Agena) na jakiś czas jak dorwę i zobaczę czy zadziała bo raczej mocy w zasilaczu mi nie zabraknie dziękuje za pomoc i temat uznaje za zakończony Cytuj Link to post Share on other sites
tobexor 180 Napisano 4 Września 2015 Udostępnij Napisano 4 Września 2015 wymiana na 9850 kompletnie nieopłacalna da ci to max 4 fps jak nie mniej Cytuj Link to post Share on other sites
Jpro35 0 Napisano 5 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2015 wymiana na 9850 kompletnie nieopłacalna da ci to max 4 fps jak nie mniej więc prosiłbym o lepsze rozwiązanie wymiana na 9850 kompletnie nieopłacalna da ci to max 4 fps jak nie mniej a nawet jeśli to chodzi o to że mam 2tb dysku a ponad połowa jest zapełniona więc procek musi se radzić a druga sprawa to youtube bo nawet kiedy włączę film w 60fps fullHd lub HD to procesor chodzi na 100% i nic się nie da zrobić Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts