Skocz do zawartości

procesor pod socket am2

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez helfi,

Recommended Posts

Hej mam pytanie jaki procesor będzie najbardziej wydajny pod socket am2 ponieważ komp musi mi starczyć jeszcze na dwa lata. Możliwości podkręcania nie mam.

Dlatego się pytam a wymiana płyty głównej się nie liczy po prostu szukam procka aby jeszcze pograć bo potem laptop do technikum a na razie musi mi to starczyć. Jeszcze moja specyfikacja:

karta graficzna: evga geforce gtx 660

ram: 2x4gb ram good ram

procesor: 3x Amd Phenom 8750 Triple-Core processor

zasilacz: ocz 600 w

płyta główna: pegatron m2n78-la od hp

jeszcze link do płyty głównej

http://support.hp.com/us-en/document/c01635734

• Rozwiązanie
up to 9850 (Agena)

Tam jest dokładnie napisane co wspierają. Bo pasować w podstawkę to będzie i Phenom II ale czy zadziała. Swoją drogą 125W CPU może być utrapieniem dla sekcji zasilania tej płyty.

Edytowane przez helfi
  • Popieram 1

Tam jest dokładnie napisane co wspierają. Bo pasować w podstawkę to będzie i Phenom II ale czy zadziała. Swoją drogą 125W CPU może być utrapieniem dla sekcji zasilania tej płyty.

okej skołuje 9850(Agena) na jakiś czas jak dorwę i zobaczę czy zadziała bo raczej mocy w zasilaczu mi nie zabraknie dziękuje za pomoc i temat uznaje za zakończony :)

wymiana na 9850 kompletnie nieopłacalna da ci to max 4 fps jak nie mniej 

więc prosiłbym o lepsze rozwiązanie :)

wymiana na 9850 kompletnie nieopłacalna da ci to max 4 fps jak nie mniej 

a nawet jeśli to chodzi o to że mam 2tb dysku a ponad połowa jest zapełniona więc procek musi se radzić a druga sprawa to youtube bo nawet kiedy włączę film w 60fps fullHd lub HD to procesor chodzi na 100% i nic się nie da zrobić