Groszeq 0 Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Witam, Jako, że zbliża się wypłata a aktualny komputer już nie wyrabia to pora na zmianę. Płyta główna pod małe OC (na początek) do i5 6600k. Prawdopodobne pamięci to Kingston HyperX FURY 2x4 GB DDR4 2133MHz CL14 Jestem bardziej skłonny ku ASRock Z170 Extreme4, ew. Asus Z170 PRO GAMING, ale rozważam również MSI. Ewentualne inne propozycje? Dlaczego chcę kupić mobo z ciut droższej półki? Bo trochę pieniążków odzyskam ze sprzedaży mojego aktualnego mobo, które pod 1336 jest świetne. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Cytuj Link to post Share on other sites
Bastazar 129 Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 AsRock ma również ciekawą płytę z serii Pro4 (uwaga, nie mylić z Pro4 S). http://www.asrock.com/mb/Intel/Z170%20Pro4/index.us.asp Nie wiem jaki masz budżet, ale model podany wyżej wydaje się w zupełności wystarczający pod OC, w dodatku ma niezłą prezencję i w zasadzie nie widzę większego sensu w dopłacie do serii Extreme. Cytuj Link to post Share on other sites
damianek1 10 Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Chcesz pci ? Sama sekcja zasilania nie ma znaczenia czy 6 faz czy 10 i tak pierw cpu sie konczy Cytuj Link to post Share on other sites
Groszeq 0 Napisano 3 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2015 (edytowane) Chcesz pci ? Sama sekcja zasilania nie ma znaczenia czy 6 faz czy 10 i tak pierw cpu sie konczy Nie rozumiem za bardzo tego: chcesz pci? Co to za pytanie? No chyba, że robią Z170 na AGP Edytowane 3 Września 2015 przez Groszeq Cytuj Link to post Share on other sites
Lewykk 747 Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 (edytowane) Do tego Radeon 9550 Pro Spam // jg Edytowane 3 Września 2015 przez jacekgothic Cytuj Link to post Share on other sites
damianek1 10 Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Mówie o pci do kart dzwiekowych np . Ja sobie wybrałem taka bo jeszcze mam niezła stara dedykowana Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Nie rozumiem za bardzo tego: chcesz pci? Co to za pytanie? PCI a PCI-E to jest różnica i to było normalne pytanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Groszeq 0 Napisano 3 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Mówie o pci do kart dzwiekowych np . Ja sobie wybrałem taka bo jeszcze mam niezła stara dedykowana Na ten moment nie potrzebuję, ale nie wiadomo co później. PCI a PCI-E to jest różnica i to było normalne pytanie. Większość ludzi w tym Ja zawsze pisało PCI w tym sensie: Karta na PCI czy AGP? Rzadko kiedy spotykałem się z tym aby ktoś pisał PCI-E po prostu pisało się PCI i każdy wiedział o co chodzi (mówię o czasach kiedy jeszcze karty AGP były w sporym użytku). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts