Darius_2508 3 Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Witam Od dłuższego czasu mam problem z SGS4 mini. Problem polega na tym, że czasami telefon nie potrafi połączyć się z internetem przez transmisję danych (pomimo wykupionego pakietu), podczas gdy inne telefony w tym samym miejscu nie mają z tym problemu. Ponadto okresowo występują trudności z określeniem lokalizacji GPS (czasami odnajduje miejsce od razu, szybko, czasami trwa to 3-4 minuty, a czasami nie odnajduje w ogóle pomimo dobrego zasięgu sieci). Z racji, że mam gwarancję na telefon do grudnia br, postanowiłem nie czekać dłużej i reklamować telefon. Teraz pytanie do Was - jak to zrobić z głową, abym nie został odprawiony z kwitkiem. Czy w zgłoszeniu reklamacyjnym opisać problem tak jak wyżej czy jeszcze coś dodać, na co się powołać, itp/ Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
VindoV 112 Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 A to nie wina ze strony operatora? Jak jesteś pewien, że to nie wina operatora tylko samego telefonu to reklamuj. Teraz pytanie do Was - jak to zrobić z głową, abym nie został odprawiony z kwitkiem. Nie wiem, no opisz im dokładnie sytuację, że masz trudności z łapaniem zasięgu co nie powinno mieć miejsca w takim telefonie i ew. zaznacz, że jesteś pewien, że to nie jest wina operatora, bo tak Ci powiedzą, że to nie wina telefonu tylko sieci i do widzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Darius_2508 3 Napisano 5 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2015 tak jestem pewien, że to nie wina operatora. Inny tel, z tym samym operatorem, metr obok mnie działał jak należy. Tylko zastanawia mnie jedno - jak oni sprawdzą co jest nie tak, skoro problem nie występuje na codzień? boję się, że odeślą mi go z powrotem z informacją, że niby wszystko jest ok... jeżeli na podstawie niezgodności towaru z umową będę domagał się zwrotu pieniędzy odstępując od umowy (do czego mam prawo) zważywszy na moje niedogodności (brak telefonu) to w takiej sytuacji kto tutaj podejmuje decyzję? bo rozumiem, że telefon nie będzie wysyłany do naprawy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts