grzegorzll 0 Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 (edytowane) Witam. Zakupiłem głośniki Edifier r2600 i teraz potrzebowałbym dobrać do tego jakąś stosowną kartę dźwiękową. Czasem gdy zajdzie taka potrzeba podpinał bym również słuchawki tj. AKG Y50. W tym temacie jestem totalnie zielony dlatego też proszę o pomoc. Jeśli chodzi o budżet , to hmm ciężko powiedzieć, bo nie chciałbym wydawać nie wiadomo jakich pieniędzy na kartę dźwiękową, ale jeśli warto i jest dobry stosunek cena/jakość to zawsze jestem w stanie poczekać mieś ,dwa i kupić lepszą skoro różnica może być znacząca. Przeznaczenie to głównie muzyka, czasem też pogrywam w gry typu CS. Płyta główna gigabyte z87x-oc ,ale wątpię aby integra była tutaj dobra. Dodatkowo posiadam zewnątrzną kartę creative x-fi surround 5.1 pro , ale przypuszczam ,że lepiej ją sprzedać i kupić coś innego? Dzięki! Edytowane 1 Września 2015 przez grzegorzll Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 2 Września 2015 Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Mozesz spróbować z aim sc8000, jesli budżet natomiast pozwala to aim sc808. Ja po przejściu z xonara dg na sc808 w moich r2600 zauważyłem znaczaca różnicę. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie bleck55 730 Napisano 2 Września 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Najsensowniej by było AIM SC 808 tylko pytanie czy jesteś w stanie wydać te 450 zł a potem jeszcze ewentualna wymiana opampow nastempne parę groszy Cytuj Link to post Share on other sites
grzegorzll 0 Napisano 2 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2015 No rzeczywiście różnica praktycznie pomiędzy ceną SC8000 a SC808 to 120%. Różnica w jakości zapewne 120% nie wynosi. Myślę ,że byłbym wydać i te 440zł na sc808 skoro różnica zauważalna. Sądząc po ilości tych kart na używkę ciężko będzie trafić. Tylko te dwie karty brać pod uwagę ? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 2 Września 2015 Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Raczej w tej chwili najlepsze opcje z kart typowo stereo Cytuj Link to post Share on other sites
grzegorzll 0 Napisano 2 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Właśnie poczytałem sporo testów i rzeczywiście chyba wstrzymam się z zakupem z miesiąc i kupie SC808. Dzięki wielkie za pomoc ! Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 2 Września 2015 Udostępnij Napisano 2 Września 2015 To jak się zdecydujesz i kupisz to zajrzyj i opisz wrazenia Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts