zrazik 2 Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Nie wiem jakie MOBO ale może katana 3 spasuje? za 80 wyjdzie z zapinkami pod 1 platformę... a jak nie to chyba standardowo - spartan lub TX3... zawsze można się pomęczyć z "kablovymi zapinkami" i założyć 120mm - czyli (orientacyjnie) 60 cooler + 40 slip stream PWM Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 http://www.kirk.pl/pricelist/item.aspx?PID=C1035118 rury 3x8mm i wyzsza waga niz spartan na 3x6mm wiec napewno sie oplaca dolozyc te 2 dychy a jesli jeszcze wydajniej to w poznaniu http://www.proline.pl/?p=SCY+SCZP-1000 Cytuj Link to post Share on other sites
cehu88 3 Napisano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 ale ja chce konktetne przykłady coolerow ktore sie zmieszcza i nie beda kolidowały o boczna scianke i pozostawia jeeszcze troche miejssca Cytuj Link to post Share on other sites
zrazik 2 Napisano 15 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Stary. Kurna to bierz spartana albo tx3, ew coś horyzontalnego i po problemie, co do np katany - paluszki się ma? to wstukaj google i wyszukaj se wysokość i wypadało by sprawdzić ile sie ma od mobo do ścianki budy bo ja nie wiem czy masz np dystanse 3mm czy 5mm ile masz luzu za podstawką mobo. A jak chcesz ciszę to sobie zrób wodę z pasywną chłodnicą obok obudowy i po problemie :wariat: Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 15 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 wg mnie jak chcesz ostre OC to wentyl 800 obr nie da rady ja mam katane 3 a na niej zefhyra 1100 obr i przy OC 4x3,7 1,4 v temp 62 stopnie na paście zalmana lepiej kupic więcej obrotów to zawsze mozna potem zmniejszyc prosty regulator lub jakimś programem no chyba że nie planujesz OC więc nie potrzeba aż takiego dopasowania polecam katane sam lubię cisze i jak dałem na nią 120 1100obr to nic nie słychac do tego spokojnie to chłodenie daje radę prosty przykład gram teraz w fallouta new vegas mam odblokowane rdzenie więc przy 4x3,6 1,37v temp max 55stopni a dzięki 120 na górze ===cisza:) chłodzenie prosto się montuję a radiator świetnie odprowadza ciepło masz dwa rdzenie= mniejsze grzanie procka=katana 3 idealna i za małe pieniądze inne opinie na innych forach pisali o trudnym montażu nie wiem skąd takie opinie prosta sprawa jak drut zakladasz zapiniki jedna strona do podstawki potem druga zaciagasz i po sprawię 5 latek by dał rade a chłodzenie trzyma się płyty jak pospawane:P http://www.proline.pl/sklep.php?p=SCY+KATANA+3 Cytuj Link to post Share on other sites
zrazik 2 Napisano 15 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Katana ma gorszy montaż pod Intela... pod AMD to jak piszesz łatwizna Cytuj Link to post Share on other sites
cehu88 3 Napisano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 No wszystko pieknie ale czy sie zmiesći w mojej budzie;/ a i mam jeszcze pytanie czy mojego phenoma II X2 550BE do ilu da sie podkrecić bez zmiany napięcia.? Cytuj Link to post Share on other sites
zrazik 2 Napisano 15 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 się powtórzę: Stary. Kurna to bierz spartana albo tx3, ew coś horyzontalnego i po problemie lub cokolwiek towerowego z wentylem 92 MM i dokup 12 CM i kombinuj Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 15 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 a co Cie stresuję podniesienie napięcia? instalujesz amd overdrive i gdy potrebujesz zrobic oc do grania czy obróbki video to tam dosłownie przesuwasz dwa suwaki i to wszystko chcesz to ci wrzuce popołudniu screena co i jak sprawa banalna potem jak chce miec znowu standardowe taktowanie wystarczy zrestartowac kompa i wszystko jest na stock nie wiem czy dobrze kojarze ale chyba 3,5 idzie bez zwiększania voltów moge sprawdzic po 15 a co do cpu proponuje otworzyc obudowe jak się cos nie miesci albo kupic nową 18,19cm:) Cytuj Link to post Share on other sites
cehu88 3 Napisano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Dzieki za info ale postanowione jade zaraz kupic SilentumPc Spartan HE923 a z tym chłodzeniem moge podkrecić procesor mam zasilacz OCZ fatality (on jest piękny) :oops: Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 15 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 też dobry wybór:) Cytuj Link to post Share on other sites
cehu88 3 Napisano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 to napiszesz mi na ilu idzie phenom bez zmiany napięcia ;p mam wszystkie programy core temp oraz orthos sprawdzający stabliność ;p na box chlodzeniu mialem temp w stresie 48 czy to dobry wynik a w spoczynku 32 chyba ;p Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 15 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 3,5 bez zająknięcia teraz spróbuję 3,6 3,6 10 minut 100% obciążenia w teście z everesta stabilny: 48 stopni apropo i jak pisałem cisza: 3,7 niestety zwis a w zakresie między 3,6 --3,7 nie będę szukał bo nie mam akurat czasu na zabawy w biosie (kręciłem samym mnożnikiem) więc moja odpowiedz 3,6 na spokojnie bez zmiany napięcia (1,328v) ten proc to mega zakup 4 rdzenie po 3,7GHz za 3,16zł nie wiem czy wiesz ale idzie tego procka skręcić że ciągnie 2x100 Mhz ciągnie wtedy całe 16W jak zostawiasz kompa na noc to masz jak znalazł jak jesteś zainteresowany to napisz Cytuj Link to post Share on other sites
cehu88 3 Napisano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Dobra zamontowałem chlodzenie bardzo ciezko było go zapiąć bałem sie aby czegos nie popsuc a tym bardziej procesora ale udalo sie. Zrobilem pomiary pod obciązeniem przez 10 min i przy taktowaniu 3.1Ghz Low bylo 20 stopni natomiast high 38 stopni a głownie utrzymywała sie na poziomie 37 stopni Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts