Skocz do zawartości

One Plus One - Opinie

Recommended Posts

Hej Wszystkim , FORUMOWICZE !

Chciałbym uzyskać opinię na temat smartfona One Plus One. Ogólnie planuję kupić jakiś dobry telefon do 1800 zł , ma to być smartfon na którym można robić  wszelakie rzeczy. Począwszy od komunikacji po muzykę , rzeczy biurowe, kończywszy na rozrywce - gry.

Oglądałem na YT recenzje "SHEM'a" jeśli chodzi o ten telefon. Kurczę specyfikacja dała mi dużo do myślenia. Miałem ten telefonik też w ręku lecz niestety bawiłem się jedynie nim tylko przez 5 minut.

Co sądzicie też o tym zrootowanym systemie?
P.S Na testach też wychodzi całkiem nieźle.

Czekam na wszelakie opinie.
Z Góry wielkie dzięki.
5!

Jakoś nie jestem przekonany też do GS6 czy G4... Kwota 1.8k to jest max jaki chcę przeznaczyć na telefon.

Jakoś ten Huawei P8 też do mnie nie przemawia. OnePlus2 - pojawiły się już nawet na polskim rynku, aczkolwiek póki nie zobaczę jak ten telefon w rzeczywistosci sie sprawuje , raczej go nie kupię. OnePlus boli mnie to że nie pomysleli o NFC oraz trybie szybkiego ładowania ;/

Myślę jeszcze .. czytam .. nad Xiaomi Mi4 LTE.
Oczywiście  jeżeli telefon nie ma slotu na karte pamieci , to pod uwage biore tylko i wylacznie wersje ROM 64GB

One plus two wcale taki dobry nie będzie.

Jest ciekawy test na pclab.

Ja też jestem ciekaw właśnie dokładnych testów tego smartfona.

Jeśli chodzi o chińczyki to polecam : telchina.pl

To obecnie dwa najlepsze flagowce

Obecnie mam Samsunga Galaxy S3  i jakoś się zniesmaczyłem strasznie do SAMSUNGÓW. Poza tym, główne cechy na jakich mi zależy to też wytrzymała bateria. Jak wiadomo w samsungach  szybko pada bateria (niestety). Dużo korzystam z internetu, sprawy biurowe , muzyka itd. Jeśli chodzi o tego "1+1 " to wyczytałem, że bateria jest tam naprawdę świetna jak na dzisiejsze czasy.

Jeśli chodzi o samo LG , też nigdy nie byłem do nich jakoś specjalnie przekonany. Być może komuś z Was uda się mnie przekonać do LG'ków :P

Wybranie telefonu dla siebie, to naprawdę ciężki wybór :D  Chcę aby telefon starczył mi gdzieś na 2 lata.

P.S Człowiek im więcej się zastanawia, czyta , szuka tym ma większy mętlik w głowie..

Edytowane przez MateQa

Sam zamówiłem niegdyś One plus kiedy jeszcze był w kwocie 1600 i ..przekonał mnie, ale nie pasowała mi wielkość. Dziś już go nie używałem - sprzedałem, ale jeśli chodzi o moc i wydajność to świetny telefon, a teraz kiedy na strone producenta można go kupić bezpośrednio za 1200 zeta to na pewno warto, to prawdziwy potwór, do tego jest dobrze zrobiony i jest po prostu estetyczny.

Sam zamówiłem niegdyś One plus kiedy jeszcze był w kwocie 1600 i ..przekonał mnie, ale nie pasowała mi wielkość. Dziś już go nie używałem - sprzedałem, ale jeśli chodzi o moc i wydajność to świetny telefon, a teraz kiedy na strone producenta można go kupić bezpośrednio za 1200 zeta to na pewno warto, to prawdziwy potwór, do tego jest dobrze zrobiony i jest po prostu estetyczny.

Mam do czynienia na codzień z HTC Desire 820 kumpla, więc duży wyświetlacz nie stanowi dla mnie problemu.

Skąd kupowałeś tego 1+1?

Jeśli chodzi o mnie to  trochę się dygam zamawiać bezpośrednio z Chin :/

Ogólnie przejrzałem allegro / olx .  to ta jest chyba najbardziej korzystna oferta:

http://allegro.pl/oneplus-one-64-black-europa-gw24-folia-promo-slask-i5637797337.html

P.S Gdzieś wyczytałem ze te wersje chińskie tych telefonów, ich LTE nie łapie wszystkich nadajników w Polsce ;c

Na to wychodzi ze ta dwójeczka za/ od 1499 jest to wersja z 16GB pamięci, więc lipka.

W grę wchodzi tylko 64GB :P

Ale ta jedyneczka kurczę kusi kusi naprawdę :D, pytanie tylko jak to potem jest z gwarancją. Tą aukcję co podrzuciłem  jest D2D więc spoko całkiem.

Może się jeszcze powstrzymam i kupię dwójeczkę w cenie jedyneczki :wariat:

W sumie mogą .. jest jeszcze opcja ze mama weźmie s4 do abonamentu sprzedam ją za 900 zł /1 k i dodam do mojego funduszuu i kupię telefon od NASA :wariat:

Temat jak najbardziej do przemyślenia.. przydałoby się jeszcze jakieś body nie od razu plecki "bamboo za 120 zł " bo nie oszałałem jeszcze ale zwykłe etui  i hartowane szkło na ekran by wystarczyło myślę.

Słyszałem ze się rysuję ten tył w tym OPO.

Mam nadzieję, że cena nie wzrośnie na tym officjalu, bo muszę to przemyśleć :P

Edytowane przez MateQa

Używam 1+1 przez ostatnie 10 miesięcy. Bateria ładuje się od zera do pełna w około 90min. Tel jest bardzo szybki, używam na nim 4G i jest rewelka. Bateria wytrzymuje około 8-9h ostrego katowania netu i gier. Częste aktualizacje cyanogenu od producenta. Jak zamówisz go z Holandii to będziesz miał w 2 dni. Ja do Irl dostałem w jeden dzień. Na drugi tel z Chin czekałem około 2 tygodni, ale był trochę tańszy. W zestawie dostajesz etui i folię na ekran. Jak masz jakieś pytania to wal śmiało mam 3 sztuki w domu.