lukasz_r128 2 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Hej, mam zamiar zmienić telefon na jakiegoś flagowca. Do tej pory używałem budżetowej Lumii 520 i w sumie jestem z niej zadowolony, jako telefon do dzwonienia sprawdza się idealnie, ale potrzebuję czegoś z większym ekranem i lepszą rozdzielczością. Generalnie po androidzie mam złe wspomnienia, ale nie mówię nie. Natomiast w win phonie nie mogę się do niczego doczepić, działa płynnie - może i mało aplikacji, ale jak na razie nie było sytuacji żebym nie znalazł czegoś co potrzebuję. Recenzji o telefonie przeczytałem mnóstwo, ale wiadomo portale z tego żyją z tego, że pozywne recenzje piszą. Może ktoś z was może mi coś powiedzieć, jako użytkownik tego telefonu czy to dobry wybór. Czy może lepiej wybrać coś innego i jeśli tak to co? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Jeśli możesz się wstrzymać i masz trochę więcej gotówki to może się skusisz na nowy model 940 - pod koniec roku powinna być dostępna. Co do 930 to trochę kuleje z baterią. Cytuj Link to post Share on other sites
anthalon 11 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 moja 930 wytrzymuje 2 dni na jednym ładowaniu, przy w miarę częstym użytkowaniu (fb, yt, internet, czasami zdjęcia i apki). Na początku po przesiadce z SG s2 był trochę duży, ale po 2 tyg mój stary telefon był już dziwnie mały w ręku po 4 miesiącach użytkowania polecam, chociaż jeszcze nie czytałem nic o 940. Jeżeli faktycznie wprowadzi jakieś dodatkowe usprawnienia to może warto poczekać. Cytuj Link to post Share on other sites
blubry 5 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Telefon jest ogólnie świetny, chodzi jak burza i świetnie leży w dłoni, nie to co SGS5, który jest nienaturalnie cienki w stosunku do wymiarów. Jesdyny mankament 930 to jak już wspomniano bateria. Przy normalnym użytkowaniu (dzwonienie, facebook, internet) to jeszcze daje radę, ponad dobę wytrzymuje, ale jak zapuszczę jakąś gierkę to grzeje się jak cholera i drenuje baterię błyskawicznie. Tak więc jak chcesz dużo grać to nie polecam, poza tym to świetny telefon. No i można go wyhaczyć taniej niż inne flagowce. A pod względem płynności interfejsu i responsywności to żaden android phone mu do pięt nie dorasta. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Telefon jest ogólnie świetny, chodzi jak burza i świetnie leży w dłoni, nie to co SGS5, który jest nienaturalnie cienki w stosunku do wymiarów. Jesdyny mankament 930 to jak już wspomniano bateria. Przy normalnym użytkowaniu (dzwonienie, facebook, internet) to jeszcze daje radę, ponad dobę wytrzymuje, ale jak zapuszczę jakąś gierkę to grzeje się jak cholera i drenuje baterię błyskawicznie. Tak więc jak chcesz dużo grać to nie polecam, poza tym to świetny telefon. No i można go wyhaczyć taniej niż inne flagowce. A pod względem płynności interfejsu i responsywności to żaden android phone mu do pięt nie dorasta. To jak leży w dłoni to już kwestia gustu. Mi np nie leży bo jest klockowaty. S5 znacznie lepiej Co do płynności to chyba dawno nie miałeś w ręce jakiegoś nowego androida. Już G2 śmiga jak rakieta. Od października bez najmniejszej zadyszki Xperie z serii Z też, HTC nakładką sense, seria note choć nie wszystkie, S6, G4, coraz więcej z marki Huawei itd O nexusach już nie wspomne Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez dawid0032 Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 A pod względem płynności interfejsu i responsywności to żaden android phone mu do pięt nie dorasta. Obecnie android nie ustępuje płynnością windowsowi i ios więc nie wprowadzaj innych uzytkowników w błąd Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz_r128 2 Napisano 29 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Generalnie poza detalami jak ciut szybszy procesor w s5 czy szybszy ram jedyny mankament to długość działania baterii. Czy któryś z Was (blubry, anthalon) korzysta z trybu oszczędzania energii? - czy ten jeden, dwa dni życia baterii to zużycie w trybie normalnym? Cytuj Link to post Share on other sites
Artemowski 77 Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Mam Lumie 930 i korzystam z trybu oszczędzania energii poniżej 20%. Telefon wytrzymuje jeden dzień, czasem trochę dłużej, ale do 2 dni bez ładowarki nigdy nie udało mi się dobić - poprzednia Z1 w trybie stamina miała zdecydowanie lepszą baterię. Cytuj Link to post Share on other sites
blubry 5 Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Co do baterii, to u mnie wygląda to mniej więcej tak samo co u Artemowski. Nie zauważyłem spowolnienia działania w trybie oszczędzania energii, wydaje mi się, że wtedy wyłączana jest tylko większość funkcji sieciowych, działających w tle i spada jasność ekranu (który swoją drogą jest jednym z najbardziej prądożernych elementów). Też mam ustawione oszczędzanie energii poniżej 20%, ale jak to się już załączy to jest jeszcze spokojnie kilka godzin używania zanim się telefon wyłączy. Co do szybkości działania to żona ma SGS5 i laguje znacznie bardziej niż 930. Nie mam porównania do nowszych modeli, ale SGS5 to w końcu też nie staruszek. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts