Skocz do zawartości

OFFTOPIC - rozmowy na każdy temat

Recommended Posts

Przegięcie ? NIE.
Ja ze swojej strony powiem tak, Policja już od kilku ładnych lat walczy z naszym systemem i budżetem o możliwości i zaplecze finansowe na "wzmocnienie" aut, by wzorem np, USA, móc takich "pajaców" taranować i spychać z jezdni.
W 2013 roku śmierć poniosło 3 funkcjonariuszy, ponieważ nie mogli zatrzymać podobnego ewenementu na drodze. Zniszczony został 1 samochód policyjny oraz szkody poniosło 7 innych (należących do cywilów). 
Inaczej by się sytuacja miała gdyby go po pierwszych 10 km "pukneli" 3-4 razy w "tyłek" i zakończyło by się to w rowie anie na funkcjonariuszu usiłującym zablokować drogę "niesfornemu" kierowcy.

Edytowane przez sajmon154
  • Popieram 7

Jak go zidentyfikują to niech go wsadzą zgodnie z kodeksem (myślę, że w tym wypadku do 3 lat - wcześniej robił gorsze rzeczy, a jakoś nikt się tego nie czepiał). Niektórzy już tak mają, że potrzebują adrenaliny szalejąc po drogach publicznych, gdzie nawet nie ma warunków do takiej jazdy :/

Obejrzyj sobie to wideło jeszcze raz. A potem drugi raz. 
Następnie uświadom sobie (bo może tego nie wiesz), że to jest recydywa w jego wykonaniu. Nie pierwszy raz robił takie popisy, więc pewnie nie ostatni. Do tego dochodzi fakt, że to kanalia, świadoma tego, że jest szukana i jednak się nie przyznaje do występku/przestępstwa, tylko chwali tym w internecie i się ukrywa. 
Nie mówiąc już o tym, że jakby chciał poszaleć to jest na to mnóstwo bezpiecznych miejsc, ale wtedy nie wpisałby sobie w opis wideo "street racing warsaw"...

Jak dla mnie, to on może dostać i dożywocie. Wymiar sprawiedliwości i więzienia mają odizolowywać jednostki nie przystosowane do życia w społeczeństwie. On się do tego zalicza - ma sobie za nic życie i bezpieczeństwo swoje i innych, ma za nic honor aby się teraz przyznać i nie marnować czasu i pieniędzy policji na jego poszukiwania.

Jeśli mamy zacząć budować silne i bogate państwo, to proponuję pracę u podstaw. Zacząć od oszczędzania na cyrtoleniu się z takimi szumowinami, wsadzać ich do kamieniołomów i nie tracić na nich czasu/pieniędzy/zdrowia.

wcześniej robił gorsze rzeczy, a jakoś nikt się tego nie czepiał

Jeśli to jest Twój argument, to jesteś pieprzonym kretynem.

• Popieram 3

Weźcie idzie sami po rozum do głowy. Nikogo karać nie można jeśli nie ma się dowodów na to. Jeju, jeśli o mnie chodzi to niech go wsadzą na ile im się podoba, ale tylko jeśli będą w 100% pewni, że to zrobił facet X, a nie Y... Tak trudno to zrozumieć? Za mało macie przykładów niesprawiedliwości w Polsce?

I skończ misiować, bo to już się nudne robi... Twój avatar pokazuje gdzie masz mózg...

2 osoby widzą co się dzieje w Polsce...

Boże, Ty na serio myślisz, że mst napisał to poważnie? Jeżeli tak to czas cofnąć się do podstawówki.

ktoś nas okrada w tym momencie tfuu.

To z pewnością Tusk i jego masoneria.
  • Popieram 1

Nie wiem kto i co pisze na poważnie, nie chce mi się w taki upał prowadzić analizy psychologicznej, tym bardziej gdy niepotrzebnie wdałem się w dyskusję tutaj...

sid

jesteś taki mądry przez Internet, że szok... Nie znasz mnie, a ja Ciebie więc daruj sobie ocenę mojej osoby... Dajesz tylko wyraz Twojego poziomu...

Edytowane przez Johny3
Mnie tylko zastanawia, kto takim ludziom jak nasz miś, daje świadectwo dojrzałości i dopuszcza do matury...

Pewnie Ci sami od "egzamin w wordzie zdają tylko ci którzy umieją jeździć".

Czas umierać.

Morda, nie przesadzaj dobra :P

I masz racje, śmierć to najlepsza rzecz czasami :/

• Popieram 1

Teraz rozumiem dlaczego pełnoletniość w stanach jest od 21 roku zycia... Ledwo to odbierze dowód to najmądrzejsze w każdej dziedzinie...

Piszesz, że Sid Cię nie zna i nie może Cię oceniać... Jak lepiej poznać człowieka niż poprzez jego wypowiedzi i światopogląd? Ty już chyba sam nie wiesz gdzie się pogubiłeś...

za to Ty wiesz najlepiej, masz raptem kilka lat więcej i taki doświadczony życiowo... Ja mam dokładnie to samo zdanie o Was kiedy przeczytałem Wasz światopogląd więc jesteśmy kwita... Gwoli ścisłości - mam gdzieś jakie macie o mnie zdanie, bo całe szczęście mogę żyć sam za siebie, a nie według Waszego geniuszu ;)

To jest tak jak się może coś w życiu osiągnęło i nagle się zapomina o innych i całej szarej rzeczywistości. Ja źle się nie mam, ale dostrzegam problemy innych. Jeśli tego nie widzisz, to mi przykro...