Skocz do zawartości

OFFTOPIC - rozmowy na każdy temat

Recommended Posts

To trzeba szukać, a nie spamić na forum.

Nie jest mi to potrzebne, czas mam wypełniony po brzegi i bez dziewczyny, nic na siłę robić nie będę :P

I mam bardziej ambitne zajęcia, niż spamienie na forum ;)

Gość DANNY__79

Tu się wiele nie zmieniło jak widzę -- jak miałem 18 lat też nie miałem dziewczyny. Umiałem już za to pisać soft w C :P -- no i nie żałuję :peace:

Gdybym takową miał -- pewnie zaniedbałbym poznanie nieznanego -- czyli programowania i architektury komputerów.

Gość JackHammer

Jak się wybiera zawód programisty to trzeba być ciągle na bieżąco bo inaczej można szybko polecieć, ale coś za coś kasa za to jest przyzwoita C# albo Java dobrze podobno płatne. Za granica podobno super kasa jest (UK).

Teraz warto programować aplikacje dla androida.

Gość darkatraz

Programista czy grafik. Obydwie fuchy sa dobrze platne. Np. Grafika 3D jest wykorzystywana w architekturze, filmach, grach itp. Programowanie natomiast jak sama nazwa wskazuje to programy, systemy, gry, strony internetowe itp.

Tu się wiele nie zmieniło jak widzę -- jak miałem 18 lat też nie miałem dziewczyny. Umiałem już za to pisać soft w C :P -- no i nie żałuję :peace:

Gdybym takową miał -- pewnie zaniedbałbym poznanie nieznanego -- czyli programowania i architektury komputerów.

Ja np. w czerwcu powyciągałem przedmioty i będę miał stypendium za średnią, mając dziewczynę nie miałbym głowy ani czasu na szkołę :P

A tym bardziej recki na OVC czy programowanie ;)

Dlatego nie zamierzam na siłę szukać uczucia jak spora część 18-latków, którzy nie mają żadnego pomysłu na przyszłość oraz mnóstwo czasu wolnego :P

Ale nie wykluczam, że jak się trafi ta właściwa, to oleję szkołę czy resztę spraw ;)

Edytowane przez mICh@eL
Gość DANNY__79

@Danny Jeśli Ci się wydaje, że umiesz architekturę komputerów to zapraszam na PWr, tam prof. B wyprowadzi Cię z błędu :)

oho mamy wyzwanie :D

Po pierwsze nie napisałem, że ZNAM ŚWIETNIE arch komp. -- tylko, że poznawałem. I poznałem na tyle, że bez większego problemu pisałem soft dla mikro-kontrolerów. Pewnie i dziś gdybym przysiadł przy dobrej dokumentacji układu logicznego, wygenerowałbym wsad, co by coś tam na nim robił.

Assemblerem już się jednak nie zajmuję (ostatni kod na ass x86 napisałem koło 15 lat temu, a ass RISC (motorola) gdzieś 12 lat temu), nie mam też zamiaru przypominać sobie wiedzy na temat układów logicznych, bramek, rejestrów, stosu itp, itd, a nawet arytmetyki HEX i BIN.

Teraz zajmuję się tym, za co mam pieniądze -- pisanie dla samego siebie już prawie u mnie nie istnieje :)

Do tego piszesz coś o PW -- nie mam tu tajemnic przed innymi na forum -- zatem, chcesz coś przysłać -- przyślij.

//pozdrawiam

p.s

Przypuszczam, że chodzi Ci o prof. B z Politechniki Wrocławskiej -- czytałem kiedyś ze dwie z jego książek na temat architektury :)

Ja np. w czerwcu powyciągałem przedmioty i będę miał stypendium za średnią, mając dziewczynę nie miałbym głowy ani czasu na szkołę :P A tym bardziej recki na OVC czy programowanie ;) Dlatego nie zamierzam na siłę szukać uczucia jak spora część 18-latków, którzy nie mają żadnego pomysłu na przyszłość oraz mnóstwo czasu wolnego :P Ale nie wykluczam, że jak się trafi ta właściwa, to oleję szkołę czy resztę spraw ;)

Nie musisz olewać. Zobacz na mnie ;) Ogarniam, a mam (że tak się wyrażę) swojej ile chcę :)
Gość darkatraz

Tylko wtedy odpadają recki albo programowanie %-)

Nic nie odpada. Wszystko można pogodzić. Bo jeżeli ona będzie Ciebie kochała i wiedziała, że chcesz się tym zająć zawodowo to nie będzie Ci w tym przeszkadzała.

ps. Nie za dużo masz tych postów :co: 6022 :?: :?:

Oj tam oj tam :D

U mnie czas jest ograniczony, doba ma 24h ;)

I tak już mało programuję, mało gram w BF'a, mało recek czytam i tworzę, wszystkiego mało :P

Teraz jeszcze matura, więc w ogóle będzie maszakra :wariat::D

Gość JackHammer

Oj tam przynudzacie o pannach, 16-19 się wyrywa dla zabawy, z mało którą można "stworzyć" realny związek. W takim wieku to można pociupciać, na dyskoteke pójść i takie tam. Takie związki na całe życie to raczej w późniejszym etapie życia 24 do UP. Takie jest moje zdanie.

A tak poza tym zmęczony jestem w wuj %-)