Skocz do zawartości

OFFTOPIC - rozmowy na każdy temat

Recommended Posts

Gość effendi360

Skoro na każdy temat,to może ja zapytam, jaki macie w mieszkaniu telewizor?Plazma,czy jeszcze z kineskopem?

2x sony kineskop 19' i 28'

1x lcd 10'

1x led 24'

1x lcd 42'

1x plazma 42'

Wiadomo że płaszczak ale mam jeszcze dwie bańki do pieców, jeden 17" (1920x1440) i 19" (2048x1536). Mało prawdopodobne bym je puścił, powiem więcej...chętnie bym przygarnął 21" z porządnym kineskopem.

<pozdro>

Skoro na każdy temat,to może ja zapytam, jaki macie w mieszkaniu telewizor?Plazma,czy jeszcze z kineskopem?

Plazma,panasonic 42gt30 - żałuję,że nie wziąłem 46 lub 50 :P Ale ogólnie telewizorek super.

Przecież taka 21" krowa to pół biurka zajmuje

To prawda ale co bania to bania :P

W tamtym roku były do łyknięcia 21" Eizo po 500 zł. ale za długo się woziłem i już nima. Ciasnoty nima bo podzielone na dwa mieszkania (u Młodego mam magazyn śmiecia %-) )

<pozdro>

Też mam. Piękny sprzęt... A 3D jakie :P

Ta ;)

Jedyny minus dla mnie to,że ma on "mały zasób multimedii i inych bzdetów typu ipla czy tvn player" w porównaniu np. do samsunga,a i,że trzeba dokupić dongle'a do Wi-Fi,ale od czego ma się ps3 :)

Jeszcze na siłę można by się doczepić do tego,że nie obsługuje on wszystkich formatów wideo czy audio,ale to też da się naprawić.Poza tym wszystko gitara,i nie żałuję wydanych pieniędzy.

A i takie pytanie,czy aktywne 3d jest dla Ciebie męczące ?

Ja wziąłem ten telewizor też,bo wolałem filmy 3d w full hd,a nie w 1980x540 jak to jest w przypadku okularów pasywnych.

Edytowane przez b3nio

Ja mam G30 42" - 3D mi niepotrzebne :P

Do filmów to bym musiał kupić okulary, żeby wszyscy mogli oglądać, a grać wolę w 2D i max. detale, niż w 3D i średnie bez wygładzania ;)

Też tak na początku myślałem,ale potem zobaczyłem,że w pewnym sklepie był ( i jest ) po 2499 zł,gdzie w innych był dużo droższy,to wziąłem gt.Okulary co prawda drogie,ale jakość lepsza niż w pasywnych,coś za coś.

Bawiłem się ostatnio 3DVision w lapciaku i niestety mrygadła nie są dla mnie, przynajmniej nie na 60Hz :P Może przy 100Hz na oko byłoby znośnie, tak to wolę polaryzacyjne :P

Ja tam wolę aktywne,oczy bolą gdybym dłuższy czas oglądał 3d,czego często nie robie.Ogólnie od początku traktowałem 3d jako bajer,a nie wyznacznik przy wyborze telewizora,ale raz na jakiś czas obejrzeć sobie takiego avatara ( klasyk :P ) czy coś to czysta przyjemnośc.

Edytowane przez b3nio
Gość effendi360

A i takie pytanie,czy aktywne 3d jest dla Ciebie męczące ?

Najdłuższe sesje to jak grałem w 3D w silent hilla downpour i wprawdzie odczuwałem zmęczenie, ale było to raczej wywołane późną nocną porą :P Grałem od 0:00 do 4:00 nad ranem :P

Najdłuższe sesje to jak grałem w 3D w silent hilla downpour i wprawdzie odczuwałem zmęczenie, ale było to raczej wywołane późną nocną porą :P Grałem od 0:00 do 4:00 nad ranem :P

To zmęczenie mogło być wywołane również przez to,że gra jest słaba z tego co wyczytałem i dlatego jej nie kupiłem ;P

Mnie jakoś nigdy nie jarały te move,wii,kinecty czy inne szroty :P

Gdy chcę się poruszać to idę na kosza lub pobiegać.

Takie Wii np. jest dla mnie mało praktyczne,przychodzisz do domu zmachany po ciężkim dniu,i chcesz się przy konsoli zrelaksować- i co? Remote w ręce i jazda z machaniem rękami? niee :P Nie ma to jak rozsiąść się na ulubionym fotelu chwycić pada i zagrać kilka meczyków w U3

Jedyne zastosowanie to ma podczas imprez,lub gdy wpadną znajomi.

Edytowane przez b3nio
Gość effendi360

To zmęczenie mogło być wywołane również przez to,że gra jest słaba z tego co wyczytałem i dlatego jej nie kupiłem ;P

E tam, słaba. Słabe to były wszystkie powyżej trójki a ta jest naprawdę niezła. Ja daję jej spokojnie mocne 8/10.

Bardzo dobrze mi się w nią grało i z chęcią skończyłbym ją drugi raz ale już na Pececie bo konsola, jeszcze w 3D czasami nie wyrabiała...

E tam, słaba. Słabe to były wszystkie powyżej trójki a ta jest naprawdę niezła. Ja daję jej spokojnie mocne 8/10. Bardzo dobrze mi się w nią grało i z chęcią skończyłbym ją drugi raz ale już na Pececie bo konsola, jeszcze w 3D czasami nie wyrabiała...

Może sprawdzę,kiedy będzie 2 razy tańsza.Tymczasem chyba się zaopatrzę w hd collection,bo kiedyś tam grałem w jakiegoś silent hilla na ps2.A hd collection podobno świetna.
Gość effendi360

A właśnie w psx extreme jest recenzja tego i kolo strasznie pojechał tą pseudo kolekcję. To już lepiej downpour sobie kup.

Zresztą co to za kolekcja jak tam jest tylko 2 i 3 ?

A nie ma najważniejszej - jedynki.