Skocz do zawartości

OFFTOPIC - rozmowy na każdy temat

Recommended Posts

„look at the time!" pamiętam ten przejazd ;) Hill miażdżył prędkością, a ten upadek wszyscy którzy DH

się interesują doskonale pamiętają. szkoda...

Bolidy Formuły 1 też tanie nie są, a - nie wchodząc w szczegóły - do długodystansowych nie należą z wiadomych względów. Pewnie tu są podobne zależności, jak waga/wytrzymałość.

;) fajnie, że mi wyjaśniłeś do czego ten rower.

Nie ma sprawy, polecam się na przyszłość ; ) A sport naprawdę warty zainteresowania. Tak jak piszesz. Waga/wytrzymałość jest tu kluczowa. Cena schodzi na drugi plan. Jednak zbyt wylajtowane rowery sypią się w czymś takim jak Red bull Rampage. Tu masz fragmenty zeszłorocznych zawodów RB Rampage.

Lol, to już trzeba mieć wrodzony przerost kory nadnerczy - same jaja nie wystarczą :P

@Szymon

Nazywa to się jakoś? Jest jakiś podział jak np. w snowboardzie?

Zajawka konkretna tylko trzeba ino trochę grosza odłożyć, chyba że mieszka się w mieście słynącym z rowerów marki Romet ;)

Ha ha, dobre z tym przerostem nadnerczy : )

Zjazd (na czas i indywidualnie) to Downhill (już za 26 dni pierwsze zawody pucharu świata) Zazwyczaj można oglądać na żywo i za darmo na stronie freecaster tv

Te powyższe zawody RBR to taki bardziej freeride. Liczy się styl i ewolucje niż czas przejazdu. Chociaż w Red Bull startują zawodnicy z Downhillu. Byle kto nie podchodzi do takich skoków na rowerze ; )

Prawda, grosza trzeba dołożyć. Ja buduję swój rower od 3 lat a nadal kilka części to szajs kompletny. Jednak to jest jak ze składaniem komputera. Niektórzy czerpią z tego przyjemność ; )

Nieco czasu "zajęłło" rozszyfrowanie nick-u @DANNY/@D.A.K...

Zapuściłem parę algorytmów korzystając z przetwarzania równoległego Quadro...

Oto wynik po 4-ech dobach analiz i asynchronicznym procesie porównawczym:

D - Digital

A - Analog

K - Knower

Choć ostatni człon można by rozumieć różnie... "Knowanie" nie jest ujęte w żadnym ze znanych algorytmów... (czynnik nieprzewidywalnie zmienny). ;)

@wormadam. Słownikowe znaczenie każdy odkryje. Ważne było męczenie przez niemal 4 doby aplikacji fizyki płynów z kilkoma zmiennymi. Liczba jednoczesnych algorytmów przekroczyła możliwości mojej maszyny. (Rektor polibudy nie zgodził się na podpinkę). Tak czy siak wynik podała satysfakcjonujący... Chyba. ;)

Mr @adriankiller poprawił mi humor, gość ma chyba ból egzystencjalny i nie może spać :D Dla chętnych "rozmowa", którą przeprowadził ze mną ten "user" na gg (uwaga na słownictwo) :) :)

http://img716.imageshack.us/img716/9587/95567231.jpg

http://img138.imageshack.us/img138/8965/90924140.jpg

^^