Smyku125 0 Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 O co chodzi? Mój komp: Card name: AMD Radeon R7 250X Processor: Pentium® Dual-Core CPU E6500 @ 2.93GHz (2 CPUs), ~3.5GHz Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255) Memory: 4096MB RAM Chciałem sobie pograć w pewną gierkę flashową ale nie mam tych stałych 60 fps... Akceleracja sprzętowa jest włączona tak jak na screenie poniżej ale karta graficzna nie idzie więcej niż 300 mhz. Próbowałem to zmienić - bo myślę że to jest właśnie wina tego - przez Sterowniki Amd Overdrive czy przez program Msi Afterburner jednak one nie mają opcji zmienienia tego podstawowego taktowania... Tylko to po przyśpieszeniu. Druga opcja jest taka że procek po prostu nie wyrabia ale jestem pewien że to wina Gpu i chciałbym zmienić te taktowanie na 500, 600 nawet z czystej ciekawości. Mam nadzieję że dostane jakiekolwiek wskazówki jak tego dokonać. Macie jakiś pomysł? Na dole macie screen: Screen: http://imageshack.com/a/img540/8407/KwgoX1.png Cytuj Link to post Share on other sites
michal07901 32 Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Tutaj winny jest procesor nie karta. Chociaż karta też nie za dobra jest. Nic nie poradzisz, w co chcesz zagrac? Daj link sprawdzę u siebie jak smiga i powiem ci co zrobić jak to nie bedzie wina sprzętu. Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez michal07901 Cytuj Link to post Share on other sites
Smyku125 0 Napisano 27 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Mi się wydaje jednak że to winna gpu... Tutaj masz tę gierkę www.realmofthemadgod.com tam masz w opcjach monitorowanie pod przycisk a po za tym masz może pomysł jak przetaktować to? Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez Smyku125 Cytuj Link to post Share on other sites
arrancar 18 Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie wiem czy to coś da, bo nigdy się tym nie zajmowałem. Spróbuj w ustawieniach zasilania - zaawansowane ustawienia przy danym planie zasilania - grafika ati na maksymalna wydajność. Wyłącz też oszczędzanie energii na magistrali pci express (też w tych ustawieniach). Ja jeszcze w biosie mam możliwość ustawienia docelowego / preferowanego zasilania pciexpress (opcje w stylu high/ balanced -high/ balanced - low/ low). Nadto ustaw też zasilanie procesora na stałe na 100 % (min i max). Nie wiem czy to coś da Taki luźny pomysł. Edycja Nie wiem czy graliśmy w tę samą grę, ale u mnie na amd apu e350 chodzi całkiem ok.. na Microsoft edge. Nie wiem czy ten problem dotyczy też Radeonów r7, ale sterowniki amd 15.200.xxx.xxx są lipne. Mi albo uniemożliwiały odtwarzanie czegokolwiek we flashu (zielony ekran). Później po poprawce odtwarzało się, ale narzut na procesor ogromny. Zawsze obciążony na blisko 100 %. Spróbuj sterowniki wersji 14.502.1014.1001 (catalyst 15.6 beta). Działają dużo lepiej, zmniejszają obciążenie procesora. Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez arrancar Cytuj Link to post Share on other sites
KIciulek 221 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Chciałem sobie pograć w pewną gierkę flashową ale nie mam tych stałych 60 fps... Akceleracja sprzętowa jest włączona tak jak na screenie poniżej ale karta graficzna nie idzie więcej niż 300 mhz. Po prostu akceleracja sprzętowa nie działa prawidłowo. Procesor jest zarzynany, bo aplikacja nie wykorzystuje z jakiejś przyczyny w ogóle GPU. (niestety też nie mam na to rozwiązania, a walczyłem z tym na jednym z moich komputerów, chociaż nie próbowałem wgrywać starszych sterowników, sprawdź może taką opcję) Cytuj Link to post Share on other sites
Smyku125 0 Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Dzięki wielkie zastosuje się do waszych porad i zobaczę czy coś to da Cytuj Link to post Share on other sites
michal07901 32 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 To jest wina procesora! U mnie użycie CPU 70-80% wiec twój procesor nie daje rady. Cytuj Link to post Share on other sites
arrancar 18 Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Bo pewnie u ciebie działa przyśpieszenie sprzętowe i dlatego większość rzeczy w tej grze wykonuje karta graficzna. Przecież, przy założeniu, że działa przyśpieszenie sprzętowe, nie możliwe żeby ten procesor co ma autor był powodem problemów skoro mój amd e350 (slabszego chyba nie da się już teraz mieć) nie był problemem przy tej grze. To musi być brak współpracy karty graficznej.. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts