Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Mam możliwość przedłużenia w sieci PLUS abonamentu na bardzo dobrych warunkach i zastanawiam się nad wyborem telefonu.

Mogę mieć Samsunga S6 , NOTE 4 , S5 , LG G4 , HTC M9 , Huawei P8.

Pomijam że starczam się brać tak dobry telefon na nie fartowne upadki i potłuczone szybki tym bardziej że w pracy prawdopodobnie będę musiał go odłożyć do szafki. Ale zdecyduje się tym bardziej że muszę mieć nowy tel. bo Nokia ASHA 302 to już męczący sprzęt ( NOTE 1 rozbity wyświetlacz ) 

Który waszym zdaniem jest warty zakupu? 

Nie potrzebuje lansu itp. oczekuje tylko płynnego i szybkiego działania - Benchamrki mnie nie kręcą

Fajnej jakości podczas słuchania muzyki w formacie FLAC oraz dobrej jakości zdjęć.

Nie podałem firmy SONY bo mam złe doświadczenia!

Jeszcze wczoraj brałbym S6, ale będąc w EURO RTV AGD widziałem NOTE 4 z S6 zacząłem bardzo zastanawiać się czy czasem lepszym zakupem nie będzie własnie NOTE 4?

Nic nie wiem na temat LG G4 ( tez mam uprzedzenia po LG 9 II - mojej kobiety który cały czas się zawiesza)  HTC M9 niby fajny ale jednak nie za bardzo - takie krążą zdania....?

Obecnie S6 to najlepszy flagowiec i to praktycznie pod większością względów

G4 to drugi najlepszy flagowiec a może nawet są na równi.

G4 ma wejście na kartę sd i rozbieralną obudowę. S6 znowu lepsze wykonanie i ciekawszy design. Aparaty bardzo porównywalne ale G4 ma bardziej zaawansowane ustawienia itp. Ekran lepszy S6

Wydajnościowo bardzo podobnie

Note 4 to też świetne urządzenie ale wersja z Exynosem. Ale jest już sporo większy. Ma też spory plus w postaci rysika. Świetny ekran i aparat. Wiele nie odstaje od S6 i G4

P8 to także bardzo dobry flagowiec. Najładniejszy moim zdaniem z obecnych flagowców. Sprzętowo gorszy od wyżej wymienionych ale w codziennym użytkowaniu sprawuje się bardzo dobrze. Aparaty też bardzo dobre

Do zabezpieczenia polecam kupić szkło hartowane choć z G4 może być problem bo jest wygięty ale ma gg4

A na tył jakieś etui

Sprzętowo gorszy od wyżej wymienionych

Nie przeczę, że G4, to świetny flagowiec (znów nie potrzebnie ta rozdzielczość, ale cóż zrobić), jednak on Note-a 4 szybszy nie jest. Procesory na bardzo podobnym poziomie, a z doświadczenia wiem, że Exynos z podobnym wynikiem w benchmarkach, co Snapdragon w codziennym użytkowaniu zachowuje się lepiej. Ponadto GPU jest mocniejsze, oraz (co również wiem z doświadczenia) lepiej radzi sobie z odtwarzaniem multimediów. Chodzi o filmy, bo fakt, że Note 4 ma DAC od Wolsfona, automatycznie stawia go ponad G4, przy muzyce ze słuchawek. Głośnik również ma lepszy. Do tego (dużo) żywotniejsza bateria, lepszy ekran, zbliżony aparat (tutaj, Note, minimalnie ustępuje).
Nie nazwałbym G4 sprzętowo lepszym.

Dziękuję za zainteresowaniem moim tematem. Ale zrezygnowałem z przedłużenia. Babeczka z którą rozmawiała zaczęła już przy zamówieniu telefonicznym wymyślać dziwne kwiatki o których nie było mowy tym bardziej że już na początku starała się wmówić mi że inaczej i co innego proponowała niż mówiła.

Zrezygnowałem z przedłużenia i poczekamy co dalej. Zaczynam myśleć o ofercie PLAY która jak się okazuje jest zbliżona. Z tym że telefon w ratach można brać w PLUS na dłuższy okres co nie odczuwa się natychmiast po zakupie.

Nie wiedziałem ale w pakiecie rodzinnym za 154,99 zł mogę dobrać do 3 kart SIM 3 telefony, ciekawe... Wstrzymam się i przemyśle temat. Najwyżej wezmę sobie coś ze średniej półki i tyle :)