Naksos 103 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Witam. Mam możliwość przedłużenia w sieci PLUS abonamentu na bardzo dobrych warunkach i zastanawiam się nad wyborem telefonu. Mogę mieć Samsunga S6 , NOTE 4 , S5 , LG G4 , HTC M9 , Huawei P8. Pomijam że starczam się brać tak dobry telefon na nie fartowne upadki i potłuczone szybki tym bardziej że w pracy prawdopodobnie będę musiał go odłożyć do szafki. Ale zdecyduje się tym bardziej że muszę mieć nowy tel. bo Nokia ASHA 302 to już męczący sprzęt ( NOTE 1 rozbity wyświetlacz ) Który waszym zdaniem jest warty zakupu? Nie potrzebuje lansu itp. oczekuje tylko płynnego i szybkiego działania - Benchamrki mnie nie kręcą Fajnej jakości podczas słuchania muzyki w formacie FLAC oraz dobrej jakości zdjęć. Nie podałem firmy SONY bo mam złe doświadczenia! Jeszcze wczoraj brałbym S6, ale będąc w EURO RTV AGD widziałem NOTE 4 z S6 zacząłem bardzo zastanawiać się czy czasem lepszym zakupem nie będzie własnie NOTE 4? Nic nie wiem na temat LG G4 ( tez mam uprzedzenia po LG 9 II - mojej kobiety który cały czas się zawiesza) HTC M9 niby fajny ale jednak nie za bardzo - takie krążą zdania....? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Obecnie S6 to najlepszy flagowiec i to praktycznie pod większością względów G4 to drugi najlepszy flagowiec a może nawet są na równi. G4 ma wejście na kartę sd i rozbieralną obudowę. S6 znowu lepsze wykonanie i ciekawszy design. Aparaty bardzo porównywalne ale G4 ma bardziej zaawansowane ustawienia itp. Ekran lepszy S6 Wydajnościowo bardzo podobnie Note 4 to też świetne urządzenie ale wersja z Exynosem. Ale jest już sporo większy. Ma też spory plus w postaci rysika. Świetny ekran i aparat. Wiele nie odstaje od S6 i G4 P8 to także bardzo dobry flagowiec. Najładniejszy moim zdaniem z obecnych flagowców. Sprzętowo gorszy od wyżej wymienionych ale w codziennym użytkowaniu sprawuje się bardzo dobrze. Aparaty też bardzo dobre Do zabezpieczenia polecam kupić szkło hartowane choć z G4 może być problem bo jest wygięty ale ma gg4 A na tył jakieś etui Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Tak z ciekawości masz w Plusie umowę na firmę czy jakiś bardzo wysoki abonament? Cytuj Link to post Share on other sites
Naksos 103 Napisano 26 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Prywatna osoba 6 lat w PLUS - 2 abonamenty po 68 zł Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez Naksos Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Sprzętowo gorszy od wyżej wymienionych Nie przeczę, że G4, to świetny flagowiec (znów nie potrzebnie ta rozdzielczość, ale cóż zrobić), jednak on Note-a 4 szybszy nie jest. Procesory na bardzo podobnym poziomie, a z doświadczenia wiem, że Exynos z podobnym wynikiem w benchmarkach, co Snapdragon w codziennym użytkowaniu zachowuje się lepiej. Ponadto GPU jest mocniejsze, oraz (co również wiem z doświadczenia) lepiej radzi sobie z odtwarzaniem multimediów. Chodzi o filmy, bo fakt, że Note 4 ma DAC od Wolsfona, automatycznie stawia go ponad G4, przy muzyce ze słuchawek. Głośnik również ma lepszy. Do tego (dużo) żywotniejsza bateria, lepszy ekran, zbliżony aparat (tutaj, Note, minimalnie ustępuje).Nie nazwałbym G4 sprzętowo lepszym. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) No może przesadziłem Generalnie to obojętnie którego wybierzesz to będziesz zadowolony Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez dawid0032 Cytuj Link to post Share on other sites
Naksos 103 Napisano 27 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Dziękuję za zainteresowaniem moim tematem. Ale zrezygnowałem z przedłużenia. Babeczka z którą rozmawiała zaczęła już przy zamówieniu telefonicznym wymyślać dziwne kwiatki o których nie było mowy tym bardziej że już na początku starała się wmówić mi że inaczej i co innego proponowała niż mówiła. Zrezygnowałem z przedłużenia i poczekamy co dalej. Zaczynam myśleć o ofercie PLAY która jak się okazuje jest zbliżona. Z tym że telefon w ratach można brać w PLUS na dłuższy okres co nie odczuwa się natychmiast po zakupie. Nie wiedziałem ale w pakiecie rodzinnym za 154,99 zł mogę dobrać do 3 kart SIM 3 telefony, ciekawe... Wstrzymam się i przemyśle temat. Najwyżej wezmę sobie coś ze średniej półki i tyle Cytuj Link to post Share on other sites
Fraor 1203 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Sandardowe zagrywki Plusa. Dlatego jestem w Mixie, a wszystkie przedluzenia czy nowe umowy zalatwiam w salonie. Cytuj Link to post Share on other sites
Naksos 103 Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 A nic mi nie mów. To jakieś kombinacje i wciskanie kitu ludziom. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 W twoim wypadku warto abyś dokupił sobie ubezpieczenie telefonu od uszkodzeń. Wydatek w porównaniu z ewentualną wymianą szyby i ekranu jest niewielki Cytuj Link to post Share on other sites
Naksos 103 Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 A wiesz jak to jest z ubez. telefonu w PLUS lub PLAY ? Kiedyś w ORANGE miałem ofertę internetu z netbookiem + ubez. za 12 zł i jak matryca została uszkodzona wypieli sie na mnie! Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 No właśnie coś mi nie pasowało. Mam od ponad 8 lat umowy (2-3 telefony po 80-100zl) i nie proponowali nic poza lekko obniżoną ceną(2-3%). Daruję sobie ich i szukam ofert innych operatorów Cytuj Link to post Share on other sites
Naksos 103 Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Prawdopodobnie przejdę do PLAY, już rozmawiałem w punkcie po raz 2 tylko z inną osoba w punkcie i okazuje się że w pakiecie rodzinnym na 3 karty sim mogę dostać 3 telefony Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Jasne, że możesz ale te 3 telefony to będą "telefony" Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts