Skocz do zawartości

Chlodzenie sekcji zasilania msi 970a g43

Recommended Posts

Witajcie. Potrzebuje takim kosztem schłodzić pasywnie sekcję zasilania w msi 970a g43. Chciałbym się dowiedzieć czy coś takiego będzie dobre?http://m.komputronik.pl/product/109992/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/AAB_Cooling_Ram_Heatsink_1_Aluminiowe_radiatory_na_pamieci.htmla może coś innego w niewielkich pieniądzach? Dziękuje za pomoc.

Zmierz pierw ile masz miejsca... jednak jesli sekcja jest zbyt uboga to radiatory Ci nic nie dadza... nawet nawiew nic.jie da... sam mam asrocka 970 extreme 4, fabryczny radiator plus wentyl asus od sekcji zasilania i przy fx 8320 leeeeeedwo daje rade, chociaz teraz jak jest cieplo to hest throthling...

• Popieram 1

Proponuję zainteresować się inną płytą glówną, bo wszelkie zabiegi nic nie dają. Mnie fx6300 zrzucał taktowania przy oc 4.2ghz w zalmanie z3+ i płycie za ponad 400zł(ga 990xa-ud3). Te tanie płyty pod am3+ to kpina, nie są w stanie utrzymać stockowych zegarów nawet.

Proponuję zainteresować się inną płytą glówną, bo wszelkie zabiegi nic nie dają. Mnie fx6300 zrzucał taktowania przy oc 4.2ghz w zalmanie z3+ i płycie za ponad 400zł(ga 990xa-ud3). Te tanie płyty pod am3+ to kpina, nie są w stanie utrzymać stockowych zegarów nawet.

To chyba masz pecha, bo ja dwa lata temu kupowałem Gigabyte GA-970A-UD3 i do dzisiaj bez żadnych dropów działa FX6300 na 4.3GHz. A kosztowała mnie ta płyta 320zł.

@topic

Radiatory zawsze coś pomogą, bo mnie osobiście sekcja zasilania się nie grzeje max 70 stopni podczas pełnego obciążenia. A siostra ma GA-770TA-UD3 gdzie bez chłodzenia ma cały czas 80 stopni.

Edytowane przez CrisPL

@CrisPL, właśnie z tego słynie gigabyte. Wydaje bogatą pierwszą rewizje, a przy kolejnych zuboża je. Przy am3+ wyciął llc. Jeśli dobrze pamiętam przy b85 uciął sekcję zasilania. Problemem jest to, że zamawiając nie wiesz jaką rewizje dostaniesz, czy bogatą widoczną na zdjęciach, czy nowszą, gorszą.

Tak się zastanawiałem. Mam możliwość osadzenia 1 wentylatora w jednym z dwóch zielonych miejsc. Być może poprawiło by to chłodzenie płyty? W przypadku 120mm grafika miałaby chłodniej i mniej by grzało mostek, w przypadku 92mm wiałoby bezpośrednio na mostek (tyle, że byłby osadzony na opaskach). Jak myślicie, jest sens montowania kolejnego wentylatora tuż za jednym?

http://iv.pl/images/30634419063207210214.jpg

Edytowane przez Hexiaa