geforc 2 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Witam, zrobiłem małe przemeblowanie pokoju i okazało się że mój stary Soniak 46 cali jest za mały, potrzebuję porady :1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać7. Jaki masz obecnie telewizor? Sony 46hx8008. Co chcemy aby telewizor posiadał? szybkie działanie menu, bo w obecnym sony to tragedia..., dobrą jakość obrazu, smart tv, Wifi wbudowane.9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? TOYA kablówka z dekoderem10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? PS4, Xbox One, Dekoder TOYA, Głośniki na minijack do wyjścia słuchawkowego.11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? około 512. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? telewizor stoi obok okna ale z boku, światło pada na telewizor z prawej strony, więc chyba matowa, ale nie jestem pewien.13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? mecze, filmy14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? jeśli będzie płynnie działało to tak15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? tak na konsolach, około 3 godzin dziennie16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? różnie, więcej wieczorami17. Preferencje co do wielkości? 6018. Co Cię denerwuje w telewizorach? wolne działanie menu, brzydkie mało funkcjonalne piloty19. Preferencje co do marki? Samsung, Sony, Lg, Panasonic20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? zdecydowanie nie21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 500022. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? jeśli będzie dobry tv wraz z kalibracją do 5000zł to owszem ??????????????????? Cytuj Link to post Share on other sites
etd11 0 Napisano 18 Września 2015 Udostępnij Napisano 18 Września 2015 forum umarło, pomagaja 1 post dziennie albo i to nie, polecam forum hdtv Cytuj Link to post Share on other sites
Naksos 103 Napisano 19 Września 2015 Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Nie wiem czy jesteś nastawiony na 4K albo i wyłącznie FullHD, ale zaproponuję ze swojej strony parę ciekawych propozycji. LG 55UF8517 Sony KDL-55W755C Jest tego sporo! Ale jak chcesz pisz ja pomogę! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts