Skocz do zawartości

Problem z przednim panelem audio

Recommended Posts

Witam mam problem z przednim panelem Audio otóż wcześniej działał normalnie (mikrofon i słuchawki) po sformatowaniu kompa i instalacji windows 10 nie działa (wcześniej jak działały też nic nie ustawiałem ani nie zmieniałem było od razu wszystko ok) Czytałem na internecie żeby zmienić w bioscie na AC97 lub w realtek hd audio włączyć przedni panel ale u mnie nie ma żadnej z tych opcji.. Czy ktoś mi może pomóc ?. Wszystko wcześniej pięknie chodziło więc nie wiem czy to może problem z Windowsem 10.

Podzespoły:

Obudowa: CM Storm Trooper
Płyta Główna: MSI Z97 Gaming 9 ACK
Zasilacz: BeQuiet Dark Rock Pro 10 850W
Dysk: SSD Samsung 850 Pro 512GB
Dysk2: WD Velociraptor 1TB
Procesor: Intel Core i7 4790K
RAM: 16GB G.Skill Tridentx 2666mhz
Karta Graficzna: MSI GTX 980 Gaming
Chłodzenie CPU: Cooler Master V8 GTS

Czy ktoś wie o co może mojemu komputerowi chodzić i może mi pomóc ? ponieważ nie chcę za każdym razem z tyłu komputera zamieniać głośniki na słuchawki i mikrofon...

Tu zamieszczam jeszcze zdjęcie z Realtek HD Audio.
Panel jest na 100% dobrze podłączony ponieważ nic nie przełączałem w obudowie przed i po formatowaniu.
http://images66.fotosik.pl/1125/897e16e67e0cc3d7.png

Edytowane przez MonoVass

http://images66.fotosik.pl/1125/767db7ce75381da6.png

Czyli tutaj w kontrolery dźwięku i gier mam po prostu wszystko najechać prawym i odinstaluj ? 

dałem na wszystkich odinstaluj windows automatycznie pobrał potem sterowniki, nic nie pomogło problem nadal ten sam..

Edytowane przez MonoVass

Tak pisałem, że windows 10 automatycznie pobrał sterowniki więc na pewno pobrał te dobre :) tutaj mam jeszcze jedno pytanie o co chodzi z tym brakującym sterownikiem USB2.0-High Speed True HD Audio nigdzie tego nie mogę znaleźć...

Czyli nikt nie wie o co może chodzić ? .. ;c 

próbowałem z driver boosterem ale i tak nie znalazło tego sterownika. A co do tego że win 10 mógł pobrać złe stery to mógłbyś mi w takim razie wrzucić link do jakiejś stronki ze sterownikiem do mojej płytki ? :)

Jak pobiore Driver easy i sprawdzę to też napiszę czy coś pomogło

Skan driver easy nic nie dał..

Serio nikt nic nie wie o co może chodzić ? :/ 

skoro nikt nic nie wie to temat do zamknięcia pozostaje mi tylko przełączanie słuchawek w tylnej części obudowy :P

nie ma to jak zapłacić kupę kasy za kompa w którym nie będzie można podłączyć wygodnie słuchawek i mikrofonu heh.

Edytowane przez MonoVass

próbowałem z driver boosterem ale i tak nie znalazło tego sterownika. A co do tego że win 10 mógł pobrać złe stery to mógłbyś mi w takim razie wrzucić link do jakiejś stronki ze sterownikiem do mojej płytki ? :)

Jak pobiore Driver easy i sprawdzę to też napiszę czy coś pomogło

Skan driver easy nic nie dał..

Serio nikt nic nie wie o co może chodzić ? :/

skoro nikt nic nie wie to temat do zamknięcia pozostaje mi tylko przełączanie słuchawek w tylnej części obudowy :P

nie ma to jak zapłacić kupę kasy za kompa w którym nie będzie można podłączyć wygodnie słuchawek i mikrofonu heh.

Tu masz sterowniki:

http://www.msi.com/support/mb/Z97-GAMING-9-ACK.html#down-driver&Win10 64

Wszystko pościągaj, zacznij od instalacji chipsetu.

Edytowane przez Rules
  • Popieram 1

Tu masz sterowniki:

http://www.msi.com/support/mb/Z97-GAMING-9-ACK.html#down-driver&Win10 64

Wszystko pościągaj, zacznij od instalacji chipsetu.

Pościągałem wszystko ale chipsetu nie mogę zainstalować w połowie instalacji wywala mi blue screen z napisem Windows Napotkał Problem i ponowne uruchamianie leci do 100%....