MonoVass 0 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam mam problem z przednim panelem Audio otóż wcześniej działał normalnie (mikrofon i słuchawki) po sformatowaniu kompa i instalacji windows 10 nie działa (wcześniej jak działały też nic nie ustawiałem ani nie zmieniałem było od razu wszystko ok) Czytałem na internecie żeby zmienić w bioscie na AC97 lub w realtek hd audio włączyć przedni panel ale u mnie nie ma żadnej z tych opcji.. Czy ktoś mi może pomóc ?. Wszystko wcześniej pięknie chodziło więc nie wiem czy to może problem z Windowsem 10.Podzespoły: Obudowa: CM Storm TrooperPłyta Główna: MSI Z97 Gaming 9 ACKZasilacz: BeQuiet Dark Rock Pro 10 850WDysk: SSD Samsung 850 Pro 512GBDysk2: WD Velociraptor 1TBProcesor: Intel Core i7 4790KRAM: 16GB G.Skill Tridentx 2666mhzKarta Graficzna: MSI GTX 980 GamingChłodzenie CPU: Cooler Master V8 GTSCzy ktoś wie o co może mojemu komputerowi chodzić i może mi pomóc ? ponieważ nie chcę za każdym razem z tyłu komputera zamieniać głośniki na słuchawki i mikrofon... Tu zamieszczam jeszcze zdjęcie z Realtek HD Audio.Panel jest na 100% dobrze podłączony ponieważ nic nie przełączałem w obudowie przed i po formatowaniu.http://images66.fotosik.pl/1125/897e16e67e0cc3d7.png Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez MonoVass Cytuj Link to post Share on other sites
tobexor 180 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 reinstal sterów 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MonoVass 0 Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) http://images66.fotosik.pl/1125/767db7ce75381da6.png Czyli tutaj w kontrolery dźwięku i gier mam po prostu wszystko najechać prawym i odinstaluj ? dałem na wszystkich odinstaluj windows automatycznie pobrał potem sterowniki, nic nie pomogło problem nadal ten sam.. Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez MonoVass Cytuj Link to post Share on other sites
robertnik 2 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Ani słowa o instalacji sterowników. Zainstalowałeś te od producenta do wybranego systemu operacyjnego? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MonoVass 0 Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Tak pisałem, że windows 10 automatycznie pobrał sterowniki więc na pewno pobrał te dobre tutaj mam jeszcze jedno pytanie o co chodzi z tym brakującym sterownikiem USB2.0-High Speed True HD Audio nigdzie tego nie mogę znaleźć... Czyli nikt nie wie o co może chodzić ? .. ;c Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 driver easy i jedziesz, co do pobierania sterów przez win 10 to są problemy zwłaszcza od kart graficznych, więc nie bądź tak pewny, że pobrał wszystko dobrze. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MonoVass 0 Napisano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 (edytowane) próbowałem z driver boosterem ale i tak nie znalazło tego sterownika. A co do tego że win 10 mógł pobrać złe stery to mógłbyś mi w takim razie wrzucić link do jakiejś stronki ze sterownikiem do mojej płytki ? Jak pobiore Driver easy i sprawdzę to też napiszę czy coś pomogłoSkan driver easy nic nie dał..Serio nikt nic nie wie o co może chodzić ? skoro nikt nic nie wie to temat do zamknięcia pozostaje mi tylko przełączanie słuchawek w tylnej części obudowy nie ma to jak zapłacić kupę kasy za kompa w którym nie będzie można podłączyć wygodnie słuchawek i mikrofonu heh. Edytowane 23 Sierpnia 2015 przez MonoVass Cytuj Link to post Share on other sites
Rules 3 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) próbowałem z driver boosterem ale i tak nie znalazło tego sterownika. A co do tego że win 10 mógł pobrać złe stery to mógłbyś mi w takim razie wrzucić link do jakiejś stronki ze sterownikiem do mojej płytki ? Jak pobiore Driver easy i sprawdzę to też napiszę czy coś pomogło Skan driver easy nic nie dał.. Serio nikt nic nie wie o co może chodzić ? skoro nikt nic nie wie to temat do zamknięcia pozostaje mi tylko przełączanie słuchawek w tylnej części obudowy nie ma to jak zapłacić kupę kasy za kompa w którym nie będzie można podłączyć wygodnie słuchawek i mikrofonu heh. Tu masz sterowniki: http://www.msi.com/support/mb/Z97-GAMING-9-ACK.html#down-driver&Win10 64 Wszystko pościągaj, zacznij od instalacji chipsetu. Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez Rules 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MonoVass 0 Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Tu masz sterowniki: http://www.msi.com/support/mb/Z97-GAMING-9-ACK.html#down-driver&Win10 64 Wszystko pościągaj, zacznij od instalacji chipsetu. Pościągałem wszystko ale chipsetu nie mogę zainstalować w połowie instalacji wywala mi blue screen z napisem Windows Napotkał Problem i ponowne uruchamianie leci do 100%.... Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Stery z z wondoes update nie obsługują przedniego panelu. Zainstaluj z plyty albo ze strony msi. Cytuj Link to post Share on other sites
kaczmar90.90 0 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Opcja od przedniego panelu jest napewno w programie realtek hd audio. Nie pamiętam tylko jak dokładnie się nazywała ta pozycja. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts