Impacto 0 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Cześć! Przymierzam się do zakupu nowego monitorka i tutaj pojawia się pytanie jaki monitor zakupić? Do wydania mam około 1000 zł. Dodam iż monitor będzie służył głownie do grania, czasami jakiś montaż filmu czy obróbka zdjęć. A i jeszcze jedno w przyszłości planuję zakup konsoli, więc chciałbym aby monitor miał wejście mini jack lub głośniki. Osobiście typuję ten monitor http://www.morele.net/monitor-dell-u2414h-210-adul-623905/ Jeżeli ktoś ma lepszą propozycję to zapraszam do dyskusji. Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez Impacto Cytuj Link to post Share on other sites
kennygames 2 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Popraw link Wysyłasz do głównej strony forum. Jeżeli chodzi o monitor ile cali Cię interesuje ? Podaj specyfikację swojego komputera. Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez kennygames Cytuj Link to post Share on other sites
Impacto 0 Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Link poprawiony.Co do cali to myślę, że od 23 wzwyż .Specyfikacja komputera:Intel i5 4440 Gigabyte Radeon 7870 wer. OC. Cytuj Link to post Share on other sites
kennygames 2 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Link poprawiony. Co do cali to myślę, że od 23 wzwyż . Specyfikacja komputera: Intel i5 4440 Gigabyte Radeon 7870 wer. OC. W jakie gry chcesz grać ? Podaj tytuły bądź gatunki. Cytuj Link to post Share on other sites
Impacto 0 Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 MMORPG, czasami jakiś survival typu H1Z1. Nie mam komputera z NASA, więc nie pogram w najnowsze gry . Cytuj Link to post Share on other sites
kennygames 2 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) http://www.morele.net/monitor-benq-rl2455hm-577509/Na twój sprzęt powinien w pełni wystarczyć. Dodatkowo monitorek ma głośniki Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez kennygames Cytuj Link to post Share on other sites
yukki 121 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Serio proponujesz mu matryce tn? Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 I co z tego że TN? Cytuj Link to post Share on other sites
Impacto 0 Napisano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 W sumie ten monitor wygląda spoko. A może mi ktoś jeszcze rozwinąć temat flicker free? Czy to na prawdę nie męczy oczów? W sumie przed komputerem przesiaduję troszkę czasu i taka opcja też by mi się przydała . Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Jak najbardziej pomaga, dobra rzecz Cytuj Link to post Share on other sites
Impacto 0 Napisano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Wezmę chyba tego Della i tak . Może mi ktoś tylko jeszcze powiedzieć w jaki sposób podłączyć monitor do mojej karty graficznej? Chciałbym podłączyć go do portu mini displayport, ale w zestawie jest chyba tylko kabel displayport. Lepiej kupić inny kabel, czy może przejsciówkę z mini displayport na displayport? Cytuj Link to post Share on other sites
fortun 0 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 W sumie ten monitor wygląda spoko. A może mi ktoś jeszcze rozwinąć temat flicker free? Czy to na prawdę nie męczy oczów? W sumie przed komputerem przesiaduję troszkę czasu i taka opcja też by mi się przydała . W dużej mierze ogranicza zmęczenie a co za tym idzie oszczędza wzrok i nie tylko . Cytuj Link to post Share on other sites
Impacto 0 Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 To w sumie całkiem przydatna opcja. Teraz mam zagwozdkę trochę. Cytuj Link to post Share on other sites
kennygames 2 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Dell nie jest pod gry. Ma aż 8ms opóźnienia i jakoś producent nie chwali się odświeżaniem monitora... ja na twoim miejscu brałbym benq Cytuj Link to post Share on other sites
lucas-7 45 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Dell nie jest pod gry. Ma aż 8ms opóźnienia i jakoś producent nie chwali się odświeżaniem monitora... ja na twoim miejscu brałbym benq Rozumiem że używasz tego monitora ze sie wypowiadasz? Posiadam U2414h od paru miesięcy. Fakt to matryca ips więc kupując go musisz się pogodzić ze słaba czernią oraz srebrzeniem. To bardzo ważne bo nie każdemu się to podoba. Kolory za to są świetne. Brak jakichkolwiek objawów smurzenia. Dell podaje odwierzanie tylko nie oszukuje przy tym jak inni. Zawsze informuje o średnim a nie najniższym zarejestrowanym. Cytuj Link to post Share on other sites
kennygames 2 Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Rozumiem. Sugeruję Ci tylko że w takim przedziale cenowym do gier najlepszym wyborem jest benq. Chyba, że nie grasz aż tak dużo to weź della Cytuj Link to post Share on other sites
lucas-7 45 Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Ja bym autorowi polecił jedno. Kupić oba i ten który według autora będzie gorszy odesłać. Długo sam szukałem monitora prosiłem o pomoc, czytałem testy. Jednemu pasują rybki, drugiemu akwarium, dlatego uwazam ze o ile na forum doradzą Ci jakie części do pc kupić o tyle co do monitora można komuś tylko zasugerować jakąś opcję do wyboru. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts