Pr1nc33 1 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Krótko i treściwie: zastanawiam się nad 2 telefonami:LG G4C czy Huawei P8 Lite. Chciałbym wydać max 900 zł na telefon. Moje główne pytanie (na które chciałbym usłyszeć jednoznaczną opinię) to, to czy huawei jest godny uwagi. Jak zobaczyłem kraj pochodzenia ów firmy to trochę mnie zamurowało, bo ostatnio dużo się o Huawei'ach słyszy a Chiny nie kojarzą się z super jakością. Tak więc podsumowując:-Czy warto Huawei'a, czy jest ta firma godna uwagi i takich pieniędzy? -Czy lepiej iść w LG czy Huawei? -Który spośród tych 2óch modeli byście wybrali i dlaczego? -A może macie inny telefon do 900zł, który byście poradzili (wymagania: Android i około 5"). Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Tak Huawei jest godny uwagi. To że firma jest z Chin to tym się nie przejmuj. Chiny zaczynają robić coraz lepsze smartfony z najwyższej półki i wcale nie odstają od np Samsunga z Korei czy LG a nawet niektóre modele niektóre rzeczy mają lepsze ale już mniejsza o to. Teraz i tak wszystko jest w chinach robione. Apple też. Tania siła robocza itp. Nic więcej Z tych dwóch wybrałbym P8 lite. G4c tak samo jak G4 do mnie jakoś nie przemawia. Poprzednie 2 generacje były w moich oczach ładniejsze. P8 lite ma też więcej ramu, lepsze wykonanie i lepsze aparaty ale za to gorszą baterię Z innych to Motorola Moto G 3 generacji. Akurat w x-kom za 899zł. Czysty android. Bardzo wielki plus. To taki mały nexus. Płynne działanie, najnowsze aktualizacje. Dodatkowo bardzo dobre aparaty. Tylny z Nexusa 6, przedni nie mam pewności. Ekrany porównywalne mają wszystkie 3. Wygląd to kwestia gustu Ja bym raczej wybierał między P8 lite a Moto G 3 generacji. Który bym wybrał nie wiem ale kusiłby mnie czysty android, lepsza bateria ale znowu odrzucało troche 8gb wbudowanej pamięci ale to nie aż taki każdy problem dla każdego Teraz mi się przypomniało jeszcze o Sony M4 aqua. Dobry i dosyć uniwersalny telefon. Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 997 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Sam stoje przed dylematem - moto g3 czy p8 lite ale wszystko wskazuje ze kupie motog3, gdyby p8 mial lepsza baterie to brałbym jego. Cytuj Link to post Share on other sites
Darkseeder 6 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) ceny tych telefonów przerażają: za 8gb wewnętrznej, 1 gb ram i rozdzielczość 720x1280 płacić 900 zł!?!? Baterie to tez śmiech. Telefony o takich parametrach w chinach kosztują mniej niż 400 zł.. Rozumiem że musisz mieć z PL, jak tak to polecam: http://allegro.pl/umi-iron-3gb-ram-nowy-htc-one-killer-z-polski-i5612686930.html to jest stosunek cena/jakość. Sam mam inny telefon od umi i jest rewelacyjny. Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez Darkseeder 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) @upPropozycja na papierze dobra, ale z gwarancją bo nie jest to nigdzie zaznaczone. Czy jest to FV/VAT czy Fv/Marża czyli żadna gwarancja, jak firma zwinie się lub zmieni nazwę to co do Chin z gwarancją. Właśnie z takimi jest ten mały mankament.A co do tych cen z takimi parametrami to masz bardzo dużą rację. I za to leci plus Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez kamil_18_19 Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Miałem okazję korzystać z P8 Lite i jestem bardzo zadowolony, bardzo płynny (2 GB RAM), aparat też na plus. Bierz Huawei'a będziesz zadowolony! Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 ceny tych telefonów przerażają: za 8gb wewnętrznej, 1 gb ram i rozdzielczość 720x1280 płacić 900 zł!?!? Baterie to tez śmiech. Telefony o takich parametrach w chinach kosztują mniej niż 400 zł.. Rozumiem że musisz mieć z PL, jak tak to polecam: http://allegro.pl/umi-iron-3gb-ram-nowy-htc-one-killer-z-polski-i5612686930.html to jest stosunek cena/jakość. Sam mam inny telefon od umi i jest rewelacyjny. A co za 900 zł chciałbyś już może nowego S5 albo najlepiej S6 ? Radze wylać na głowę kubeł zimnej wody. Jesteśmy w Polsce i takie tu mamy realia. W tej cenie to i tak najlepsze propozycje Czysty android na Moto G nawet z 1gb ramu działa dobrze Cytuj Link to post Share on other sites
Darkseeder 6 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 A co za 900 zł chciałbyś już może nowego S5 albo najlepiej S6 ? Radze wylać na głowę kubeł zimnej wody. Jesteśmy w Polsce i takie tu mamy realia. W tej cenie to i tak najlepsze propozycje Czysty android na Moto G nawet z 1gb ramu działa dobrze Heh, podałem konkretny telefon w konkretniej cenie. Po co do jasnego grzyba wyskakujesz z S6 to nie wiem, a 1 gb ram to był dobry w telefonach z 2013 roku. I nie przekonuj o "czystym androidzie" bo czysty to on jest do pierwszego wejścia do sklepu play. Chyba że używasz telefonu żeby patrzeć na ikonki "czystego androida" bez instalowania czegokolwiek. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 W średniakach dalej jest to standard. Niektórzy dopiero dają 2 Czysty nie zaśmiecony przez żadną nakładke np touchwiza. Byś porównał go ze średniakami np Samsunga to byś zobaczył różnice Cytuj Link to post Share on other sites
Darkseeder 6 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Nie wiem, nie kupuje średniaków bo nie ma takiej potrzeby.Za niższą cenę mam telefon przy którym nie muszę mieć takich dylematów Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts