are2k 68 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Problem polega na tym, że monitor przed załadowaniem systemu tj. w UEFI, podczas instalacji Windowsa etc. uruchamia się w niższej rozdzielczości - podobnie jak na tym filmie Nie przeszkadzało mi to zbytnio i myślałem, że tak ma po prostu być ale zauważyłem, że u większości osób na yt jest normalnie, na pełnym ekranie i w fullhd.W UEFI mi to praktycznie w ogóle nie przeszkadza, ale najgorsze jest to, że ekran ładowania Windowsa jest brzydko zeskalowany i rozciągnięty, podobnie jak "smok msi" podczas bootowania.Ma ktoś pomysł jak to naprawić?UEFI chyba najnowsze, po załadowaniu systemu jest normalnie. Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez are2k Cytuj Link to post Share on other sites
anthalon 11 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 u mnie przy DELL P1414H i MSI Z97M też podczas bootowania ten smok jest rozciągnięty. W sumie wcześniej myślałem że to normalne i nie sprawdzałem jak to wygląda. Może faktycznie gdzieś w bios można to jakoś zmienić 1 Cytuj Link to post Share on other sites
are2k 68 Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Jakim kablem masz podpięty monitor? Ciekawe od czego to zależy. Cytuj Link to post Share on other sites
anthalon 11 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 ja osobiście przez DP Cytuj Link to post Share on other sites
are2k 68 Napisano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Ja przez HDMI. Szukałem trochę w internecie i biosie i nic nie znalazłem odnośnie tego tematu. BIOS, upewniłem się, mam najnowszy. Chyba dam sobie z tym spokój, przez chwilę miałem nadzieję, że to właśnie w HDMI leży problem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts