anhus 99 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Witam chce kupić jakiś alkomacik do auta, tak do 300 zł. Znalazłem takiego Sentecha, co sądzicie? Jakie Wy macie? Cytuj Link to post Share on other sites
fortun 0 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Jak nie ma certyfikatów jakości i możliwości kalibracji w okresie gwarancyjnym to badziew . Miałem te tanie alkomaty nie nadają się do niczego , wyniki są zakłamane . Lepiej dołożyć parę groszy i kupić coś solidnego . Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Ponoć według testów jednorazówki są najlepsze. Masz odczyt, to nie jedziesz. Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 właśnie też czytałem o nich jako jednorazówkach - masz cokolwiek to nie jedziesz. Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Nie opłaca się inwestować takiej grubej kasy w alkomaty jednorazówki lepiej się sprawdzają.Dobre mają na stacjach LOTOS nie pamiętam nazwy Cytuj Link to post Share on other sites
fortun 0 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 właśnie też czytałem o nich jako jednorazówkach - masz cokolwiek to nie jedziesz. Tak jednorazówki są też dobre ale jak sama nazwa mówi , używamy tylko jeden raz i do kosza a jak często się używa to wydaje Mi się , iż lepiej zainwestować w coś sprawdzonego solidnego . Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Czyli na przykład co? Co możecie polecic? Cytuj Link to post Share on other sites
Berlinek 41 Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Ważne kwestie na jakie należy zwrócić uwagę kupując alkomat, to aby był po kalibracji. Dzięki temu możemy mieć pewność, że ktoś go testował i podaje prawidłowe wyniki. Z markowych w normalnych cenach mógłbym polecić Sentech AL-7000 który na motointegrator.pl masz w cenie około 260 zł/sztukę. Dostajesz też do niego 12-miesięczną gratisową kalibrację. Każdy alkomat po jakimś czasie użytkowania tego wymaga ze względu na to, że może się roztroić i podawać wyniki z kosmosu. Policja używa np alkomatów AlcoBlow. Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez Berlinek Cytuj Link to post Share on other sites
kingm 0 Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Szczerze to już lepiej dołożyć trochę i kupić coś co posłuży długie lata i ma dłuższą gwarancję. Ja używam alkohita x50, a przekanało mnie to że poza wiarygodnymi certyfikatami ma też długą gwarancję na sensor i całe urządzenie - 3 lata i w tym czasie jest też darmowa kalibracja. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts