lukas20021401 3 Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Witam Mam problem dotyczący przesiadki z płyty głównej na podstawce 1155 na 1150. Zastanawiam się czy jest możliwość nie reinstalowania windowsa po takim zabiegu. Będzie też wykonana zmiana procesora. Zależy mi na zostawieniu systemu, ponieważ mam na komputerze steam, który po zalogowaniu się stawia blokadę na wymiany i kupno na rynku itemów przez 7 dni. (będę potrzebował w miarę tej możliwości). Z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
czesiekzdom 23 Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Zaopatrz się w sterowniki do kontrolera dysków dla nowej płyty głównej (CD lub pendrive), odinstaluj kontrolery dysków z aktualnego systemu i przystąp do wymiany podzespołów. Teoretycznie po złożeniu wszystkiego i odpaleniu systemu powinno wyskoczyć Ci okienko naprawy bądź odzyskania systemu operacyjnego i na tym etapie przydadzą się sterowniki od nowej płyty. Jeśli masz system w wersji OEM - raczej na pewno pojawia się problemy z rejestracja. Cytuj Link to post Share on other sites
Rules 3 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Z autopsji wiem, ze na win 8/8.1 i 10 odpala się okienko naprawy systemu operacyjnego. Na xp to na 99% nie przejdzie, a na viscie/7 nie wiem. Cytuj Link to post Share on other sites
pablos79 12 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Witam. Jestem po zmianie platformy z and na Intel bez ponownej instalacji Windows 10. Wszystko działa. Przed wymianą odinstaluj cały soft producenta płyty i stery Intela. Z Windows 7,8 pewnie też zadziała. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
kaczmar90.90 0 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Na win 8 i 8.1 ruszy bez problemu tylko będzie trzeba nowe stery zainstalować. Na 10 nie wiem bo nie sprawdzałem jeszcze, ale siódemka na bank nie wstanie. Cytuj Link to post Share on other sites
pr000 24 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Mi 7 wstawala co najwyżej miała problem z bootem. Na 10 tez działa. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts