Skocz do zawartości

Komputer do gier do 2500zł

Recommended Posts

Witam was serdecznie!

Jestem w tej dziedzinie zupełnym laikiem, ostatni raz składałem komputer w 2009 roku, dlatego za namową kolegi zwaracam się tutaj o pomoc.

Chciałbym złożyć komputer, wykorzystywany głównie do grania, by zmieścić się w 2500zł, możliwe jest trochę więcej, jeśli dopłacenie tych pieniędzy znacząco polepszy efekt.

• Zastosowanie komputera :przede wszystkim gry, czasem też praca(proste programy typu excel)
  • Maksymalna kwota :2500 zł(możliwe małe zwiekszenie budżetu)
  • Których części potrzebuję : cały komputer (nie licząc głośników, myszki, klawiatury i monitora)
  • Czy będę podkręcać sprzęt? :nie wiem, raczej nie
  • Rozdzielczość mojego monitora i model: 1920x1080 
  • Specjalne wymagania : jeśli to tylko możliwe, proszę o części z jednego sklepu, preferuje esc.pl, ale może być inny
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) :brak
  • Własna propozycja zestawu: brak

Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję,

pozdrawiam

Edytowane przez Chudy1991

Gotowy zestaw tzn. komputer złożony przez sklep? Jakie gry są priorytetem?

nie nie, zestaw złożony z różnych cześci podanych przez was, najlepiej właśnie z jednego sklepu

aż takim laikiem nie jestem, by myśleć, że warto kupować gotowce

a co do gier...hmm...mam sporo do odrabiania od 2011 roku, zatem praktycznie każdego rodzaju(fps i rpg głównie)

Edytowane przez Chudy1991

http://www.morele.net/inventory/info/M4wFF8/

Procesor i5 4460 w połączeniu z gtx 960 pozwoli na komfortową rozgrywkę w najnowsze gry, zasilacz o mocy 530w daje spory zapas mocy, 8gb taktowane 1600mhz od cruciala doskonale sprawdzi się w grach, wszystko umieszczone będzie w obudowie zalman z1 z dwoma wentylatorami. moim zdaniem warto dopłacic 160 zl i mieć naprawdę dobra karte graficzą ;)

Edytowane przez SzymSon801
  • Popieram 1

http://www.morele.net/inventory/info/M4wFF8/

Procesor i5 4460 w połączeniu z gtx 960 pozwoli na komfortową rozgrywkę w najnowsze gry, zasilacz o mocy 550w daje spory zapas mocy, 8gb taktowane 1600mhz od cruciala doskonale sprawdzi się w grach, wszystko umieszczone będzie w obudowie zalman z1 z dwoma wentylatorami. moim zdaniem warto dopłacic 160 zl i mieć naprawdę dobra karte graficzą ;)

DZIĘKUJĘ CI BARDZO, O TAKĄ POMOC WŁAŚNIE MI CHODZIŁO :)

jeśli kilka jeszcze osób potwierdzi, że warto to wziąc, to zamawiam jeszcze dzisiaj