Pep4Guardiola 0 Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Witam Za 4 miesiące kończy się moja umowa z Orange na abonament. Zależy mi na jak najlepszym telefonie/tablecie. Dzwonię i piszę bardzo mało. Myślałem, żeby postraszyć wypowiedzeniem umowy i wtedy otrzymam lepszą ofertę. Mogę też rozwiązać umowę, kupić kartę sim w innej sieci i przenieść numer do Play albo gdzieś indziej. Są lepsze rozwiązania? Co proponujecie? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Orange to raczej ciężko przekonać. Starych klientów traktują jak 5 koło u wozu. Sam od nich odchodzę po 11 latach i mam 2 numer w virgin Za 29 zł nielimitowane rozmowy i smsy do wszystkich oraz 5gb internetu Cytuj Link to post Share on other sites
Pep4Guardiola 0 Napisano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 W mojej miejscowości pracownicy salonu są w porządku. Póki co, nie miałem problemu z załatwieniem czegokolwiek. Jak powinienem postępować z wypowiedzeniem umowy, żeby wyciągnąć jak najwięcej? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Naciskać że odejdziesz że nic ciekawego, że inni mają lepsze. A nie łatwiej przenieść numer gdzie indziej gdzie mają lepiej ? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Ja załatwiałem z Orange przedłużenie umowy właśnie poprzez wypowiedzenie umowy. Dostałem 400 zł rabatu na telefon i -30% na abonament na cały okres - 24 msc. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Pep4Guardiola 0 Napisano 20 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Mogę wiedzieć, ile płacisz miesięcznie? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) mam ofertę za 55 zł. Mając na uwadze upust -25zł z Orange open, -30% na abo i -5zł za e-fakturę miesięcznie przychodzi mi rachunek na 13 zł z groszami. Bez Orange Open jest to zatem 38,48 zł Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Rica1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
tomkusi1 34 Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Po prsotu zrób tak jak powiedziałeś i ci się uda bo sam mam w orange i to działa. Pracownik w salonie dużo nie może zrobić. Ale powiedz ,że chcesz wypowiedzenia umowy ,chyba ,że zaproponują Ci lepszą i powiedz ,że chcesz rozmawiać z infolinią orange ( Tam Ci mogą sporo więcej zaoferować niz w salonie ,bo w salonie mają ograniczone moźliwości ) Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Ja już mam gdzieś te ich abonamenty albo mixy. Za 29 zł w virgin mam nielimitowane rozmowy i smsy, mmsy chyba też do wszystkich, 5gb internetu. Dodatkowo nie jestem związany żadnym cyrografem na 2 lata. Pojawia się nowa lepsza oferta to zmieniam na nią i po krzyku. Nia miałem nigdy dużego abonamentu to telefony mi dawali jakieś z dolnej półki a wydawać nie chcę np 50 albo 80 i dodatkowo dopłacać sporą sumkę do jakiegoś telefonu z wyższej półki jak mam za 29 wypas a telefon i tak sam zawsze kupuje i wiele drożej nie wychodzi jak za dopłatą. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 No ja akurat poszedłem na abo, że względu na ten rabat +Orange open, a do tego zapłaciłem swojego czasu 100 zł za Lumie 735 i sprzedałem na olx za 850 a co do infolinii to też nie do końca, bo rabat na abonament może dać tylko DUK, czyli dział utrzymania klienta. A co do kontaktu, to na forum telepolis jest użytkownik z Orange u którego załatwiłem sobie właśnie kontakt z DUK. Wypowiedzenie umowy jednak trzeba było złożyć i poczekać z 2 tygodnie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Pep4Guardiola 0 Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Dzięki, znasz nick tego forumowicza? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Ogólnie miał nick KonsultantOrangeX, gdzie X był jakimś kolejnym numerem. Konta były co jakiś czas kasowane, więc musisz po prostu poszukać, albo złożyć wypowiedzenie - i tak zadzwonią. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts