drabek 0 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Tak jak w temacie, chciałbym się zapytać czy mój sprzęt uzyskuje dobre parametry względem temperatury podczas grania. Z góry mówię, że jest dość upalnie, w mieszkaniu 30*C , nie posiadam żadnego dodatkowego wentylatora prócz boxowego chłodzenia od intela jak i od grafiki. Jedyne co to mam dorobione dodatkowe dziury w obudowie. Co sądzicie o takich temperaturach? Niżej są screeny. Jak zaobserwowałem po zagraniu w kilka gier temperatura grafiki wynosi 67-72*C , procesor ~~57-60*C . Z góry dziękuję i pozdrawiam! Procesor: i5-4460 Grafika: R7 260 1gb Płyta główna: H97M-G43 Ram: 8 GB Zasilacz: Qoltec 520W http://static.pokazywarka.pl/i/6005711/226877/bez-tytulu.jpg http://static.pokazywarka.pl/i/6005711/161558/mf.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
king2127 71 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 a jaka obudowa , tempy przy takich upałach to normalka, nie jest tragicznie, ale samemu wytrzymać w takich temperaturach to też nie lada wyczyn Cytuj Link to post Share on other sites
drabek 0 Napisano 14 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Tak dokładnie! Mam po uszy już tych skwarów!!! Co do obudowy jest to HEDY A1010, dodatkowo jak napisałem mam zrobione dziurki na klapie obudowy przez mojego dziadka i szczerze mówiąc dużo mi pomogły, jeszcze jak stary komputer miałem przed wymianą tych części które wymieniłem tutaj to czułem różnicę w temperaturze, przed dziurami czułem dość sporą temperaturę na starym sprzęcie, po zrobieniu ewidentnie spadła temperatura w obudowie Chciałem kupić właśnie teraz jakoś nową obudowę z jakimś dodatkowym wentylatorem ale czy jest sens skoro jest ok z temperaturami + ten skwar? Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
king2127 71 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) obudowa dużo daje , nawet niedroga przewiewna , ale można też modować stare kup sobie jakieś lepsze chłodzenie na procek bo ta suszarka cię nie denerwuje np. silentiumpc spartan będzie niebo lepiej Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez king2127 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drabek 0 Napisano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Konieczne jest to chłodzenie ? Dlatego zależało mi na boxie do tego Intela dlatego nie chciałbym teraz na nowo kupować chłodzenie chyba że dodatkowe wiatraki ewentualnie a poza tym komputer jest bardzo cichutki , na nic w nim nie narzekam tylko chciałem się zapytać o te temperatury czy odpowiednie licząc ze jest ciepło poza obudową na dworze i w mieszkaniu Albo wystarczy jak przyłoże wiatrak do obudowy komputera ? Haha pytam poważnie bo pamiętam za pomagało haha Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts