Skocz do zawartości

Czy to są odpowiednie temperatury?

Recommended Posts

Tak jak w temacie, chciałbym się zapytać czy mój sprzęt uzyskuje dobre parametry względem temperatury podczas grania. Z góry mówię, że jest dość upalnie, w mieszkaniu 30*C , nie posiadam żadnego dodatkowego wentylatora prócz boxowego chłodzenia od intela jak i od grafiki. Jedyne co to mam dorobione dodatkowe dziury w obudowie. Co sądzicie o takich temperaturach? Niżej są screeny. Jak zaobserwowałem po zagraniu w kilka gier temperatura grafiki wynosi 67-72*C  ,  procesor ~~57-60*C . Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Procesor: i5-4460

Grafika: R7 260 1gb

Płyta główna: H97M-G43

Ram: 8 GB

Zasilacz: Qoltec 520W

http://static.pokazywarka.pl/i/6005711/226877/bez-tytulu.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6005711/161558/mf.jpg

Tak dokładnie! Mam po uszy już tych skwarów!!! :D Co do obudowy jest to HEDY A1010, dodatkowo jak napisałem mam zrobione dziurki na klapie obudowy przez mojego dziadka i szczerze mówiąc dużo mi pomogły, jeszcze jak stary komputer miałem przed wymianą tych części które wymieniłem tutaj to czułem różnicę w temperaturze, przed dziurami czułem dość sporą temperaturę na starym sprzęcie, po zrobieniu ewidentnie spadła temperatura w obudowie :) Chciałem kupić właśnie teraz jakoś nową obudowę z jakimś dodatkowym wentylatorem ale czy jest sens skoro jest ok z temperaturami + ten skwar? :D Pozdrawiam!

Konieczne jest to chłodzenie ? Dlatego zależało mi na boxie do tego Intela ;) dlatego nie chciałbym teraz na nowo kupować chłodzenie chyba że dodatkowe wiatraki ewentualnie ;) a poza tym komputer jest bardzo cichutki , na nic w nim nie narzekam tylko chciałem się zapytać o te temperatury czy odpowiednie licząc ze jest ciepło poza obudową na dworze i w mieszkaniu ;)

Albo wystarczy jak przyłoże wiatrak do obudowy komputera ? Haha pytam poważnie bo pamiętam za pomagało haha ;)