ashakiel 0 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) WitamPlanuję zakup następujacego zestawu komputerowego:Procesor: Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/Płyta główna: MSI B85-G43 /intel B85, LGA 1150/Pamięć RAM: Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 BallistixDysk twardy: Crucial MX200 250GB (555/500MB/s)Karta graficzna: Palit GeForce GTX 970 JetStream 4GB DDR5 256Bit (1304/7000) + MGSVNagrywarka DVD / BluRay: Liteon iHAS122 SATA (black)Obudowa: Gelid Darkforce USB3.0 (b/z)Zasilacz: Cooler Master G550M 550W 80+ Bronze 120mm modularMonitor: AOC i2369Vm (LED, IPS, 6ms, HDMI, DP)Klawiatura: A4Tech XGame X7-G800VMyszka: A4Tech Bloody Gamming V4Podkładka pod mysz: A4Tech XGame X7-200MPSystem operacyjny: Microsoft Windows 8.1 BOX 32/64-bit PLAle okazało się, że obudowa: Gelid Darkforce jest niedostępna i nie wiadomo kiedy będzie można ją kupić. Dlatego postanowiłem rozglądnąć się za alternatywą.Szukam obudowy, która spełniłaby większość tych kryterii:- obowiązkowo okno- usb 3.0- dobry przepływ powietrza- łatwość demontażu bocznej ścianki, na niektórych modelach trzeba się ostro napocić i chciałbym tego uniknąć- służyłaby na lata i pozwoliła na dalsze rozbudowanie podzespołów- musi pozwolić na montaż dodatkowego dysku ssd, prawdopodobnie będzie to 250gb- nie musi być super cicha, ale też głośna jak jakiś kombajn- może mieć max kilka bajerów ozdobnych. Nie chcę obudowy, która zbiera kurz i ciężko się czyści- przednie podświetlenie led mile widziane, lecz niekonieczneBudżet do 600zł, im taniej tym lepiej. http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/smile.gifWłasne propozycje:- Fractal Design ARC XL - OKNO - USB3.0- Fractal Design Arc Midi R2- PHANTEKS Enthoo Pro Czarny z oknem- Thermaltake Chaser A31 Window- Thermaltake CORE V51 MIDI-TOWER CHASSIS- BitFenix Colossus Big-Tower Venom zielony LED,czarna z oknem- Corsair Carbide 300R Windowed Gaming Case BLACKWyżej wymienione propozycje przedstawiają tylko obudowy, które mi się podoba. Mają przybliżyć Wam, mniej więcej jaki mam gust. Bo osobiście nie znam się na funkcjonalności. Tak więc oceniam jakby książkę po okładce, co zwykle nie wychodzi dobrze. xDZa pomoc i udzielone odpowiedzi z góry dziękuję.Ashakiel Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez ashakiel Cytuj Link to post Share on other sites
kennygames 2 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Popatrz na be quiet silent base 800 window a ledy możesz dokupić np. Na allegro za 20 zł 1 Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 dokładnie tak jak kolega napisał mam wersje bez window'a i polecam jakościowo zajefajna cicha i dobre wygląda. Cytuj Link to post Share on other sites
kennygames 2 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 dokładnie tak jak kolega napisał mam wersje bez window'a i polecam jakościowo zajefajna cicha i dobre wygląda. Kupowałeś dodatkowe wentylatory ? Cytuj Link to post Share on other sites
ashakiel 0 Napisano 14 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Ten Be Quiet! SILENT BASE 800 Window mnie przekonuję i prowadzi na czele droższych. Z tańszych egzemplarzy na razie: PHANTEKS Enthoo Pro Czarny z oknem, ale tu wyczytałem, że blachy się wyginają, to prawda? W poniedziałek mam zamiar zamawiać zestaw, tak więc jeśli ktoś ma jakieś propozycję, to niech śmiało piszę. Im więcej, tym lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
kubaz7 15 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) Może Cooler Master Haf X? Spełnia większość kryteriów, tylko nie wiem czy się spodoba. No i jest trochę droższa. Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez kubaz7 Cytuj Link to post Share on other sites
kennygames 2 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 blachy się wyginają, to prawda?Z tego co słyszałem to lekko Cytuj Link to post Share on other sites
barbapapa11 9 Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Moze nzxt s340, obudowa nie jakas wielka, przyzwoicie wykonana,wentylatory znosnej jakosci i mnie osobiscie bardzo podoba sie wizualnie. Jedyny minus to brak zatok 5.25 cala i tylko 2 wentylatory w zestawie. Cytuj Link to post Share on other sites
WypasPC 2 Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Czy musi to być nowa obudowa? Pytam ponieważ często np. na Allegro są fajne oferty dużych obudów Antec, Lian Li czy też NZXT Cytuj Link to post Share on other sites
ashakiel 0 Napisano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 @WypasPC Niestety nowa, zestaw będzie składany na morele lub esc @kubaz7 Odpada, cena zbyt wysoka. 600zł to całkowity maks. @barbapapa11 Ten nzxt s340 nie przemawia do mnie, nie wiem czemu. Na chwilę obecną zastanawiam się między: Be Quiet! SILENT BASE 800 Window czarno pomarańczowy PHANTEKS Enthoo Pro Czarny z oknemFractal Design Define R5 2xUSB 3.0 z oknem Czarna Cytuj Link to post Share on other sites
kennygames 2 Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 @WypasPC Niestety nowa, zestaw będzie składany na morele lub esc @kubaz7 Odpada, cena zbyt wysoka. 600zł to całkowity maks. @barbapapa11 Ten nzxt s340 nie przemawia do mnie, nie wiem czemu. Na chwilę obecną zastanawiam się między: Be Quiet! SILENT BASE 800 Window czarno pomarańczowy PHANTEKS Enthoo Pro Czarny z oknem Fractal Design Define R5 2xUSB 3.0 z oknem Czarna Bierz be quiet Niedawno kumpel kupił i mówi że jest bardzo zadowolony nie musiał nic zmieniać cicha i ładna (w przeciwieństwie do phanteksa w którym trzeba byłoby zmienić fabryczne wentylatory) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts