RAKU 44 25 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Instrukcje masz podaną w Manualu do płyty w tym którym ja ściągnąłem ze strony DFI jest to na str. 134-141 Gdybym już się bawił w coś takiego to napisałbym krok po kroku jak się do tego zabrać jednak nie mam jeszcze tej płyty więc musisz polegać na samej instrukcji z Manuala ewentualnie spróbować się skontaktować z userem z linku który podsyłałem Ci wcześniej Jednak jeżeli nie czujesz się na siłach że jesteś w stanie to zrobić to odżałuj już te ~30-40 zł i ślij sprzęt sklepu. Cytuj Link to post Share on other sites
AK-47 1 Napisano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Thx za opd. Wyślę kompa, poproszę o naprawę tego że się nie włącza (bo prawdę mówiąc nie wiem czym to jest spowodowane ;p ) i Blue Screenów. Poprosiłem tez o zamianę pamięci na Geil 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9 Value (polecane na stronie dfi). Podstawka to Lotes Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 OK to wysyłaj i jak coś to daj znać Dzięki za sprawdzenie podstawki w mailu też mi pisali ze mają LOTES ale lepiej jak ktoś to potwierdzi Cytuj Link to post Share on other sites
AK-47 1 Napisano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Wybrałem pamięci Geil 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9 Value [GV34GB1333C9DC] Na stronie DFI polecane są Geil (2x2GB)1333MHz [GG34GB1333C9DC] Przez nieuwagę nie zauważyłem różnicy... Czy GV34GB1333C9DC będą działać poprawnie? Czy może wybrać inne (tych GG34GB1333C9DC nie ma w esc.pl)/zostawić obecne OCZ 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9 Gold Low-Voltage (nie są polecane na stronie DFI)? lista polecanych pamięci: http://wklej.org/id/418910/ Dzięki za odp. Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Zostaw te Geile które są w esc.pl powinno to wszystko hulać Ogólnie z OCZ są często kłopoty i nie tylko na płytach DFI więc zanim się kupi coś od nich lepiej sprawdzić czy ktoś ewentualnie działa już na takiej konfiguracji. Ja myślę o takich pamiątkach o ile dojdzie do wymiany platformy (problem z prockiem ) też nie ma ich na stronie DFI ale znalazłem kilka testów gdzie wszystko hulało na podobnych kostkach http://www.morele.net/transcend-tx1600klu-4gk-315457/ Cytuj Link to post Share on other sites
AK-47 1 Napisano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Ok ;] Jak się włacza Turbo Boost na tej płycie? Tu są zdjęcia BIOSu http://pccentre.pl/article/show/DFI_Lan ... 429;page=4 Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 W zakładce Genie BIOS powinieneś mieć opcję Intel® TurboMode Tech [Enabled] i mnożnik powinien się zwiększać pod obciążeniem. Tylko żeby ta opcja się pokazała musisz najpierw włączyć Intel® SpeedStep Tech Cytuj Link to post Share on other sites
AK-47 1 Napisano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Hm.. a może te? Polecane do DFI: DDR III 1333 G.SKILL 2048 G.SKILL F3-10600CL9D-4GBNQ DoubleNa esc.pl znalazłem takie: G.Skill 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9 NQ [F3-10666CL9D-4GBNQ] - http://www.esc.pl/product_info.php?manu ... s_id=20988 Czy są to te same pamięci? Są w tej samej cenie co Geil... Czy są to dobre pamięci do mojego kompa? A może goodramy, które kuszą ceną? http://www.esc.pl/product_info.php?manu ... ts_id=4679 Podobno powinny działać na tej płycie, ale czy napewno?? Albo te: http://www.esc.pl/product_info.php?manu ... s_id=29485 Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 15 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Myślę że zarówno goodram jak i g. skill nie będzie miał problemu na tej płycie a przypadłość ta była zarezerwowana dla OCZ. Ja bym brał dla pewności pamiątki z radiatorami bo zapewne będę coś próbował z nich więcej wycisnąć ale jeżeli nie masz zamiaru bawić się w jakieś ekstremalne OC to możesz wziąć nasze polskie goodramy Cytuj Link to post Share on other sites
AK-47 1 Napisano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 OK to wysyłaj i jak coś to daj znaćProsiłem o wymianę pamięci na Geil-myślałem że je wymienią, a dziś dowiedziałem się, że juz ich nie sprzedają i nie ma możliwości ich nabycia w ich sklepie. Zadzwoniłem i poprosiłem o wymianę na G.Skill - nie ma takiej możliwości, bo odesłali już do mnie kompa, z wymienioną płytą główną (jutro prawdopodobnie go otrzymam). Mam nadzieję ze wszystko jednak będzie OK. :tajniak: Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Zobaczymy po przyjściu sprzętu Ja już zamówiłem płytkę będzie pewnie w poniedziałek szukam proca do niej i zobaczymy co tak naprawdę potrafi to DFI w moich wykonaniu Cytuj Link to post Share on other sites
AK-47 1 Napisano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Eh teraz nie mogę nawet systemu zainstalować, bo co chwila są Blue Screeny. A podobno testowali kompa całą noc. Trzeba oddać ten shit i kupić coś z inną płytą i pamięciami Cytuj Link to post Share on other sites
kleszczu100mzk 93 Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Co do tego ram OCZ na pewno były wadliwie mam podobne RAM OCZ 4GB (2x2GB) 1600MHz CL7 Platinium Low-Voltage i przy testach okazało się ze są wadliwe wysłałem na gwarancje i dziś właśnie idę je odebrać ale gryźć się to płyto główną z DFI LanParty DK LP_DK_P55-T3eH9 nie powinny są dość popularne a ze nie ma ich na stronie DFI nie to nie szkodzi i tak rzadko listę RAM aktualizując a przynajmniej ta firma. Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 24 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Opcja może być jeszcze taka że miałeś źle włożone pamięci bo z tego co wiem powinny być włożone do czarnych slotów. Wszystkie te płytki podobno tak mają, że muszą być zapełnione w pierwszej kolejności czarne sloty dodatkowo najnowszy BIOS w przypadku i5 760 Cytuj Link to post Share on other sites
AK-47 1 Napisano 29 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Pamięci były włożone do czarnych slotów i był najnowszy BIOS. Oddałem kompa na reklamacje, zadzwoniłem do serwisu i dowiaduję się, że u nich sprzęt działa prawidłowo i nic nie trzeba wymieniać. Co do kur** ! Problemy znikały zwykle po wyjęciu jednej z pamięci. Cytuj Link to post Share on other sites
AK-47 1 Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 W serwisie zmieniono mi pamięci na Kingston 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 HyperX XMP. System zainstalował się bez problemów, wyłaczyłem więc kompa, odłaczyłem od zasilania i podłączyłem stary dysk. Po uruchomieniu komp się włącza i zaraz wyłacza, jak na filmiku. Wszystkie kable są podłączone, restart BIOSu oraz odłączenie starego dysku nie pomaga. Jakieś pomysły? http://www.youtube.com/watch?v=qRSsawxhe9o Edit: Już nie aktualne, pomogło uruchomienie kompa z jedną kością pamięci, teraz po włożeniu drugiej zdaje sie działać wporzo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts