Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Panowie i Panie. Tak jak w temacie, szukam nowego smartphona w cenie do 1300 zł. Odpadają Nokie i LG-ki. Ekran powinien być koło 5 cali. Telefon wykorzystuje w dużej mierze do internetu,filmów, czasami zdarzy się jakaś gra.

Wielkie dzięki za pomoc.

Cholera, wszystkie leżą dobrze w ręce, ale najbardziej skłaniam się w strone Zetek. Do jutra muszę wybrać, a przede mną trudny wybór. Swoją drogą, ciekawe czy powszechny problem z pękającym szkłem jest tak samo częsty w compactach jak i pełnowymiarowych Zetkach?

Samoistnym pękaniu? Masa moich znajomych ma różnorakie Zetki począwszy od Z , Z Ultra na Z3+ kończąc, sam również miałem. Na prawdę oglądam te telefony na co dzień i nie słyszałem o takim przypadku. Muszą być spełnione jakieś nienaturalne warunki termiczne by coś takiego się wydarzyło.

Ba, moja Zetka kilka razy poleciała na ziemię z wysokości ponad 1m, upadając różnymi pozycjami jak jeszcze nie miałem żadnego bumpera i na szkle śladów nie było. Wiadomo oczywiście , że wszystko ma znaczenie: rodzaj nawierzchni, siła upadku i niezaoblone, opuszczone pod ramki plecy Xperii ale prawdą jest , że Zetki to bardzo solidne telefony i jak ktoś mówi , że Samsungi starsze niż S6 i LG mogą się równać z nimi wykonaniem to w duchu po prostu śmiecham.  Podobnie gdy mowa jest o kolorach Amoleda ale to już bardziej dyskusyjna i zależna od gustu kwestia.

To miałeś niezłego farta:)

A ja widziałem na włsne oczy samoistnie pękniętą szybke tylną. Kolega co ze mną wynajmował pokój na studiach miał Z1. Budzi sie rano a tam pęknięcie po przekątnej na całą długość ale o dziwo pod palcem nie było to wyczuwalne. Dziwna sprawa. W serwisie stwierdzili że musiał upaść a nie miało to miejsca

Kolejny to Szafa co ma kanał Testhub na youtube. Poszła mu sama szybka w Z3. Też z tego co pamiętam jak rano wstał to to zauważył. Mówił o tym w którymś nagraniu

Z tego co wiem to jeśli telefon nie ma żadnych śladów upadku, a na ekranie nie pojawił się pajączek tylko podłużne pęknięcie to serwis przyjmuje fona na gwarancje. W innym przypadku, polskie serwisy odsyłają z kwitkiem, a szkoda, bo naprawa telefonu pewnie koło 700 PLN ;/

A co byś powiedział na Oneplus one? 1302zł z wysyłką z UK ze strony producenta wersja 64GB. Dość popularny ostatnimi czasy.
Sam szukam, i mam dylemat bo Samsungi mi sie nie podobają za krótko żyją(software+słaba nakładka). Odpada dlatego S5.
Lg G3 odpada bo QHD ekran i ma przez to ścinki i słabszą baterię.
Z2 odpada, bo za delikatny jest jak upadnie i jest droższy.
Także ja chyba się skłonię ku Oneplus One.
W sumie ostatnio słyszę jeszcze o tym Huawei P8 ale nie wiem jak z oprogramowaniem do niego.

Edytowane przez kradneslomki