Yeske 0 Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 U moich rodziców jest komputer z: Phenomem 940 AOD790GX/128M Zasilacz G1 Deus 500w do tej pory latał na zintegrowanej karcie i wszystko było w porządku, dopóki nie wpadłem na pomysł żeby oddać im moją starą kartę graficzną radka sapphire 7850 2gb. Problem jest taki: odpalam kompa wszystko ładnie śmiga, zero problemów, gierki chodzą, programy działają, kończę pracę i wyłączam kompa. Gdy chce odpalić znów kompa wiatraki na grafice odpalają się na full, a obraz na monitorze nie pokazuje się żaden. Tymczasowo znalazłem rozwiązanie przez wyłączanie zasilacza po wyłączeniu kompa, po takim zabiegu włącza się bezproblemowo. Bios płyty aktualizowałem - nie pomogło, bios kraty graficzny jest najnowszy. Nie wiem co robić Planuję załatwić jakąś inną kartę graficzną i sprawdzić czy będzie działać normalnie. Niestety swojej nowej grafiki nie włożę, za słaby zasilacz. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
martinoxxl 239 Napisano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Był kiedyś podobny temat z tego co pamiętam płyta nie lubiła się z kartą graficzną. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts