Rastafarian 0 Napisano 9 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Witam. Dostałem do "wy składania" laptopa HP 6200. Jest mały problem bo gdy włączam go bios zaczyna dawać sygnały dźwiękowe. Gdy nie ma zewnętrznego zasilania jest 3-3-1 (to już rozkminiłem), ale gdy podepnę zasilacz to jest 1 długi i 5 krótkich. Nigdzie nie mogę znaleźć co to oznacza. Spotkaliście się już z czymś takim? Wiecie co to oznacza? BIOS to PHOENIX. Z góry dziękuje . Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 9 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Na końcu manuala do tego laptopa powinny być opisy do piknięć Cytuj Link to post Share on other sites
Rastafarian 0 Napisano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Display DIP switches and EEPROM settings do not match (check DIP switch settings, reprogram EEPROM) (Omnibook 6000 only). DIP przełączałem efekt ten sam. Chyba, że ktoś wie jak znaleźć jakieś inne kombinacje tych przycisków. Ja szukałem i znalazłem dwie kombinacje. Ta pamięć EEPROM jest restartowana za pomocą prądu elektrycznego (tak pisało na wikipedi). Mógłby mi ktoś powiedzieć jak ją znaleźć i zrestartować? Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 W normalnym blaszaku robi się to za pomocą zworki ale jak to jest w laptopie to kto wie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts