mklop111 2 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Po instalacji sterowników 15.7.1 na systemie Windows 8.1 Pro występują artefakty patrz ss. Dodam, że przed instalacją nic takiego nie występuje. Karta się nie grzeje i ma dobre warunki ( 4 wentylatory Zalmana) http://i.imgur.com/djKIaHj.jpg nie wiem czy to coś zmienia ale sprawa na d-sub wygląda tak https://imgur.com/kqj5DW3 i https://imgur.com/JuVu14f Na karcie zintegrowanej wszystko https://imgur.com/nopLr9Z Czas odesłać kartę graficzną na gwarancję Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez mklop111 Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Usuń sterowniki programem DDU i zobacz po ponownej instalacji, ja ostatnio je instalowałem na windows 10 i bez lipy, jak wcześniej było. Patrząc na te kolory to coś z kablem raczej lub monitor pada. Cytuj Link to post Share on other sites
mklop111 2 Napisano 7 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Usuń sterowniki programem DDU i zobacz po ponownej instalacji, ja ostatnio je instalowałem na windows 10 i bez lipy, jak wcześniej było. Patrząc na te kolory to coś z kablem raczej lub monitor pada. popatrz na ss z zintegrowanej, tam jest wszystko normalne na tym samym złączu (HDMI) Cytuj Link to post Share on other sites
Naksos 103 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Z monitorem jest wszystko dobrze, a to dla tego że Integra daje b.dobry obraz. Na Twoim miejscu sprawdziłbym grafikę podpinając pod inne wyjście/wejście czy to z monitorem czy TV . Pożycz DVI i DisplayPort a następnie sprawdzaj. Możesz jeszcze zainstalować starsze sterowniki, ale ja już wiem że to nic nie da. Proponowałbym poszukać gwarancji od karty i wysyłać ja do serwisu! Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez Naksos Cytuj Link to post Share on other sites
bamboos 2 Napisano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 MSI R9 280x ma poważny problem z VRM. Może pomóc aktualizacja BIOSu. Cytuj Link to post Share on other sites
mklop111 2 Napisano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Ja już nie mam nerwów na update biosu. Odeślę im to i niech się szybko uporają albo przyślą nową. Cytuj Link to post Share on other sites
kuternoga 0 Napisano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 (edytowane) Trochę inne artefakty, ale mam takie same problemy od wczoraj i też Win 8.1, po formacie i instalacji sterowników. Wcześniej wszystko chodziło dobrze, żadnych artefaktów, a teraz GTA V i GMOD z artefaktami (KOTOR 2 jedynie czysty). https://images.tapatalk-cdn.com/15/08/08/4ec66b2dd4d8136e49c8fdc6c8e0a0e4.jpg Chyba tylko gwarancja pozostaje, no ale dziwne że jeszcze wczoraj działo dobrze. Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez kuternoga Cytuj Link to post Share on other sites
Alcedo1 168 Napisano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 kolejny problem z 280x, Cytuj Link to post Share on other sites
mklop111 2 Napisano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Trochę inne artefakty, ale mam takie same problemy od wczoraj i też Win 8.1, po formacie i instalacji sterowników. Wcześniej wszystko chodziło dobrze, żadnych artefaktów, a teraz GTA V i GMOD z artefaktami (KOTOR 2 jedynie czysty). https://images.tapatalk-cdn.com/15/08/08/4ec66b2dd4d8136e49c8fdc6c8e0a0e4.jpg Chyba tylko gwarancja pozostaje, no ale dziwne że jeszcze wczoraj działo dobrze. Mi też te artefakty pojawiły się podczas grania w GTA V. Dziwne. Grałem normalnie. A karta spełnia zalecane wymagania. Nagle gdy robiłem pierwszą misję niebo zrobiło się różowe i tak już się posypało 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kuternoga 0 Napisano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Mi też te artefakty pojawiły się podczas grania w GTA V. Dziwne. Grałem normalnie. A karta spełnia zalecane wymagania. Nagle gdy robiłem pierwszą misję niebo zrobiło się różowe i tak już się posypało KOTOR 2 jednak też z artefaktami, tylko że ich jest mało i głównie w jakiś ciemnych miejscach. Z ciekawości zapytam, ile masz kartę i w jakim sklepie kupowałeś? Cytuj Link to post Share on other sites
mklop111 2 Napisano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 1 rok, esc.pl Cytuj Link to post Share on other sites
kuternoga 0 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 1 rok, esc.pl To i tak dużo. Moja ma... Tydzień. Cytuj Link to post Share on other sites
mklop111 2 Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 to współczuję jeszcze bardziej no nic w weekend nie pracują, zadzwonię do nich jutro i wszystko wytłumaczę. Cytuj Link to post Share on other sites
mklop111 2 Napisano 27 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) @Update Naprawioną kartę dostanę jutro. Czekałem 2 tygodnie i zobaczę czy się opłacało. Musiałem dzwonić codziennie i pisać do nich, żeby się uporali jakoś bo tak to by mnie pewnie olali. Ale dziś odpisali że kartka idzie juz do mnie. No nic czekam na kuriera i powiem jutro jak się sprawuje. Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez mklop111 Cytuj Link to post Share on other sites
mklop111 2 Napisano 13 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Karta chodzi bardzo dobrze we wszystkich grach, została wymieniona pasta jak i wyczyszczona sama karta Wiedźmin 3 średnio/wysokie 65 FPS. Czekałem 2 tygodnie na naprawę. Cytuj Link to post Share on other sites
ProGuru 0 Napisano 13 Września 2015 Udostępnij Napisano 13 Września 2015 (edytowane) Karta chodzi bardzo dobrze we wszystkich grach, została wymieniona pasta jak i wyczyszczona sama karta Wiedźmin 3 średnio/wysokie 65 FPS. Czekałem 2 tygodnie na naprawę. Czyli tylko ją wyczyścili i zmienili paste i dziala normalnie ? nie robili nic wiecej ? Tak poza tematem :W wiedzminie na ultra podziała? (tez chce kupic,msi ) Edytowane 13 Września 2015 przez ProGuru Cytuj Link to post Share on other sites
damianek1 10 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Zmiana pasty to z pewnoscia nie była konieczna .Ale kompa to trzeba czyscić , trzeba Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 W wiedzminie na ultra podziała? Wystarczy trawę zostawić na high, nvidia hairworks wyłączyć a resztę można na ultra i w 1080p gra się całkiem komfortowo. Powinno oscylować pomiędzy 40 a 50 fps. Cytuj Link to post Share on other sites
kuternoga 0 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Mi kartę wymienili na nową i jak na razie 2 tygodnie chodzi dobrze, żadnych artefaktów nie ma (oby jak najdłużej albo nawet nigdy ) Cytuj Link to post Share on other sites
mklop111 2 Napisano 15 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2015 (edytowane) został wymieniony jakiś element, tak napisali + testowanie i czyszczenie w Wiedźminie da się grać na ultra bez HW w 40 fps, lecz wolę zejść do srednio/wysokich i miec stałe 60 Edytowane 15 Września 2015 przez mklop111 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts