JakisNick 1 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Cześć wszystkim. Chciałbym was poprosić o pomoc w doborze słuchawek. Obecnie posiadam Sennheiser HD 201. Nie słucham jakiegoś konkretnego gatunku muzyki więc w tym temacie nic nie powiem (aczkolwiek trzymam się z dala od rapu, hip-hopu, nie słucham też raczej muzyki elektronicznej), nie posiadam zewnętrznej karty dźwiękowej ani żadnego DACa (moja płyta główna to MSI Gaming 5 jeżeli to potrzebne), graczem jestem, ale nie gram za często w sieciowe FPSy (czasami odpalę Titanfalla, ale bardzo rzadko), a i ogólnie ostatnio jakoś przesadnie dużo nie gram (aczkolwiek teraz są wakacje także czasami odpalę sobie coś na dłużej kiedy mi się bardzo nudzi). Oglądam sporo anime, może to będzie miało jakiś wpływ na dobór sprzętu, muzyka tam jest specyficzna, język w sumie też. Jeżeli przesadzam z kwotą na słuchawki i uważacie, że przepłacam to jestem otwarty na propozycje. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. EDIT: Zapomniałem dodać, że mam dosyć dużą głowę, a więc fajnie by było gdyby słuchawki były też pod tym względem jakoś fajnie dobrane. Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez JakisNick Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Poczytaj o Takstarach Ts-671 Duże, ładnie przestrzenne grają, z całkiem niezłą dawką muzykalności. Resztę polecam przeznaczenie z czasem na kartę badz DACa. Takstary rozwiną bardziej skrzydła. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
JakisNick 1 Napisano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 A co sądzisz o Kingston HyperX Cloud? Zakładając, że tak czy tak dokupię DACa/kartę muzyczną w stosunkowo niedługim czasie? Opłaca się aż tyle płacić czy to będzie raczej bez sensu? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Osobiście wolałbym Takstary ze względu na otwartość dźwięku, mimo pewnych braków barwy. Cytuj Link to post Share on other sites
JakisNick 1 Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 A na razie (bez DACa, jeżeli się uda i kasy starczy to może kupię go końcem sierpnia) odczuję jakąś wyraźną różnicę w stosunku do obecnych słuchawek? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 pewnie aż się zdziwisz a potem jak dokupisz dźwiekówke zdziwisz sie po rzaz drugi Cytuj Link to post Share on other sites
JakisNick 1 Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 A polecilibyście mi jakąś dobrą kartę dźwiękową do tych Takstarów? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 aim 808 podaj jakiś budrzet zewnetrzna wewnetrzna? Cytuj Link to post Share on other sites
JakisNick 1 Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie ma znaczenia, a budżet to tak żeby ze słuchawkami wyniosło mniej więcej 300 zł, ale jeżeli warto coś dołożyć to będę w stanie. Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez JakisNick Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts